View Single Post
Old 28-12-2009, 23:50   #27
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Stela View Post
Pavle s tebou se opravdu nedá bavit, myslela jsem si, že ano, a mýlila jsem se. Je opravdu vidět, že Danu pořádně neznáš.
No asi skutečně ne. Jen se už přes 10 let přátelíme, navštěvujeme a její syn u nás nějaký čas bydlel. Takže se omlouvám asi ji skutečně vůbec neznám ...

Quote:
Zda své psy protěžuje nebo ne se s tebou hádat nehodlám, vím o tom své ...
Zkus si přečíst, co jsem kdy napsal. Já osobně jsem nikdy netvrdil, že své psy protěžuje. Skutečně si nejprve dobře přečti, co píšu, než na to zareaguješ.

Quote:
Ty jsi se nikdy nestaral o své odchovy? Víš, kolikrát mi Dana vykládala, že je určitá fena potřeba a že majitelé jsou obyčejní lidé co štěňata ani moc nechtějí, ale nebrání se jim.
Právě, že o své odchovy (to znamená o štěňata, které jsme odchovali) jsem se postaral. Takže nikdy se mi nestalo, že bych prodal někomu štěně, které je potřeba do chovu někomu, kdo nechce chovat. To je právě ta odpovědnost za chov. Prodat blbě svá štěňata a pak se honit za tím, aby jejich majitelé nakryli a shánět jim majitele pro jejich štěňata, to jsem bohudíky skutečně nemusel.

Quote:
Co se týče odpovědnosti a krytí ) to jsi mě opravdu rozesmál. Co když feně taky tikají biologické hodiny? Tak to budu odkládat, protože je např.krize, nebo mi někdo řekne, že bude hodně štěňat ?
Tohle už se tady probíralo snad 1000x. Chov to není jen nakrytí feny a prodej štěňat. Chovatel by měl své psy od počátku prezentovat, kde se dá, udělat sobě a svým psům co nejlepší jméno a tím získat dostatek zájemců o štěňata jště než nakryje. Ono t ale stojí úsilí, čas a finance. Ten, kdo se začne starat o inzerci a prezentaci až ve chvíli, kdy má fenu už měsíc nakrytou, tem má problémy, to chápu. Nevím, necítím se jako nějak výjimečný, mí psi nikdy neměli haldu šampinátů ani nebyli sběratelé titulů. Stejně tak neměli nikdy ani žádné vyšší zkoušky. Navíc jsem vždy používal krycí psy, kterými v té době nikdo nechtěl krýt (někteří měli DKK C, neměli zkoušky ani šampionáty) a přesto jsem vždy měl zájemců, kteří složili zálohu na štěňata ještě před jejich narozením, dvakrát tolik, než bylo štěňat. Nad tímhle by se měli chovatelé zamýšlet.

Quote:
Nikdy jsem neřekla, že wolfdog nikomu nepomáhá jsem z něj ráda a posílám i informace a fotky psů. Ráda sem chodím, ale nebaví mě číst témata typu kdy se ty hádáš s Monikou Soukupovou a nebo sem dáš nějaké podněty k hádkám. Ráda si přečtu setkání, akce, informace, příběhy, ale nebaví mě tyto bludy.
Napsala jsi to ale jinak. Navíc je vidět, že o tom, co dělají ti, kteří provoz Wolfdogu zajišťují, nemáš ani páru. Protože psaní na fórum zabere tak 10% času, kterému se Woldogu věnujeme (zdarma, ve svém volném čase).

Quote:
Myslím, si, že chovatelská komise dělá co může a, že se rozhodli správně tak za tím si stojím.
Bohužel je vidět, že zřejmě od počátku nevíš, o čem píšeš Co má s tím společného chovatelská komise ??? O té tu nikde nepadlo ani slovo. Jde o rozhodnutí celostátního výboru KCHČSV !!!

Quote:
Já jsem řekla jasně, že bych dala vysokou pokutu, což nejde. Ale jak napsala Jarka PP štěňatům náleží jsou to čistokrevn štěňata a rodiče známe - v žádném případě opakované spojení nepodporuji, ale řešila bych to jinak než potrestáním štěňat a jejich budoucích majitelů (většina majitelů si psa kupuje bez ambicí chovu) takže se neboj "zaplevelování".
Bohužel musím opravit, výbor nerozhodl nijak. Prostě se problému obloukem vyhnul. Jeho rozhodnutí má prakticky ten důsledek, jako by se nic nestalo. Přitom mohli využít stávající trest, který umožňuje chovatelský řád (dočasný nebo trvalý zákaz chovu).

Quote:
Měl by jsi tam zvolit jiný výbor a asi by bylo vše v pořádku, je zajímavé, že si téměř pořád stěžuješ jenom ty. Omlouvám se všem ostatním jestli máte jiný názor. Mě tady ty keci opravdu nebaví, ale dokáže mě vytočit, když se s někým o něčem bavím a vím proč to tak je a pak čtu takový narážky na výbor. Vždycky bude většina spokojena a pár jedinců co jim vše vadí, holt to je život.
Víš co to je "mlčící většina" ? Ano vždycky se najde jen pár lidí, kteří vystoupí se svým názorem. Zkus se někdy dostavit na nějakou schůzi Klubu. V diskuzi vystoupí 2-3 lidi, ale po skončení se vždy najde dalších 10, kteří mají další připomínky, ale prostě s nimi na veřejnost nejdou. Možná právě kvůli tomu, aby se nemuseli hádat a svůj názor obhajovat. Tak to prostě je. Já se vystoupit nebojím a je mi jedno, co si o mne lidé myslí. Ti kteří mne znají osobně, vědí o co mi jde a jak to myslím. A dělat si obrázek o někom z webových diskuzí je trochu zcestné, nemyslíš ?
Pavel jest offline   Reply With Quote