Quote:
Originally Posted by CDaniela
Udivuje mě kdo je pod dopisem podepsán.
Nebo bych spíš měla říct, už mě neudivuje vůbec nic .... 
|
I já se divím, že to tu pořád řešíte.
Štěňata z daného spojení nárok na p.p mají i kdyby se narodila 10x.
Oba jedinci jsou bonitovaní a uchovněni podle podmínek, které ukládá chovatelský klub.
To už byly zapsány jiné vrhy!
Žádné závažné zdravotní problémy neslučitelné se životem, či vylučující vady povahy a exteriéru tato zvířata nenesou!
Navíc jich není tolik, že by výrazně ovlivňovali variabilitu a výběr chovných spojení v ČR. To je nesmyl!
Z právního a chovatelského hlediska je to jasné.
Jestli jsou žádoucí či nežádoucí, to nechť posoudí majitelé a budoucí majitelé těchto zvířat.
Veškeré další spekulace o chovatelské komisi jsou taky na nic. Poradce chovu radí, nenařizuje…. Nikdo nemůže v právním státě nakládat s majetkem, který mu nepatří!
Já za sebe musím říci, že někdy doslova cítím lítost a údiv, kterými psy chovatelé kryjí a čemu jsou ochotni se podřídit za vidinou lepších zítřků. :0( Ale to je v pořádku, to je regulérní dohoda i když za finální produkt – za štěňata - nesou veškerou odpovědnost, budoucí úspěch i neúspěch jen a jen chovatelé. S vydáním p.p. veškeré povinnosti poradce chovu končí.
Sama více „ experimentuji „ a raději vymýšlím a zkouším jiné psy a jsem ochotna jet za vybraným psem i tisíce kilometrů.
Spojení příliš často neopakuji, k tomu už musím mít vážný důvod.
Když se ale jen podívám do inzerátů zde, je nad slunce jasné, že 90 % světové populace ČSV se rodí v podmínkách „ volného chovu! „ a bez poradců chovu.
Bez těchto chovatelů by i světová výstava v Bratislavě byla hodně smutná a o závěrečné přehlídce nemluvě.
Vděčíme jim za mnohé a můžeme být rádi, že naši psi jsou populární a zájem je chovat tu existuje!
A navážet se několik týdnů do jednoho chovatele pro dalších 6 štěňat?? To mi fakt přijde úchylné..
Monika