View Single Post
Old 10-01-2010, 11:11   #107
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Nemám nijak zvlášť chuť se zapojovat do této diskuze (protože místy sklouzává do něčeho, co je mi silně proti srsti), ale zaráží mě, že se doteď nikdo nepozastavil nad tím, že jednu z nejzákladnějších povinností - potvrzení veterináře o zdravotním stavu feny, které je NEZBYTNOU podmínkou pro povolení zabřeznutí feny starší 8 let (v souladu s Řádem na ochranu zvířat v zájmových chovech!) pan Čermák dodal POUHÉ 2 DNY PŘED PORODEM! Přičemž ihned po nahlášení onoho nechtěného krytí byl upozorněn, že toto je nezbytná podmínka pro vydání PP štěňatům! Potvrzení bylo opakovaně urgováno (v rámci CHK a výboru mnou a Hanou Křížovou), aniž by to přineslo kýžený efekt. Za této situace jsem se postavila PROTI vydání PP, načež 26.11. v 11 hodin večer p. Čermák konečně potvrzení (které ovšem neobsahuje ani datum, kdybylo vystaveno!) naskenoval a poslal hlavní poradkyni chovu. Štěňata se narodila 28.11.09.
To vše sem píši proto, že zřejmě ze zápisu dostatečně nevyplývá, že nejen, že se pan Čermák dopustil opakovaného porušení ZaCHŘ, ale ani splnění dalších náležitostí nutných k vystavení přihlášky vrhu a následně PP nebylo v pořádku!
O "chtěnosti" nebo "nechtěnosti" tohoto spojení tady spekulovat nehodlám...

Helenasotis jest offline   Reply With Quote