View Single Post
Old 28-01-2010, 00:10   #31
Undertaker
Member

Koukám, že jsem tu psal skoro před rokem. Od té doby se hodně změnilo. Teda spíš to, že já mu můžu vzít cokoliv, ale většinou spíš přidávám. Občas to zkusím, jen tak pro jistotu, abych někdy nebyl nemile překvapen. Nevím, jak cizí člověk, ale mezi fenami si vybírá, se kterou bude žrát z jedné misky a u psů je to asi bez debat, tam to nehrozí. Nevím, jestli to na to má vliv, ale cvičíme, občas i to, že miska je moje, dokud nedostane povel, který ho navede.
Tzn. nechám ho sednout před kotcem, přichystám mu tam žrádlo, chodím okolo pro vodu atd. a když mám všechno hotovo, dostane buď volno nebo místo. Kdyby to nemělo souvislost s obranou potravy, tak se velmi dobře učí právě ty povely. Taky už párkrát při odložení třeba 2m od misky zkoušel kňourat a vyvádět, ale volna dostal až potom, co se uklidnil. Teď už je to v pohodě a čeká, než jsem připraven za ním jenom zavřít a odejít. Mezitím se ale naučil, že když mu něco beru, tak zcela po právu a z nějakého důvodu. Ať už je to jeho chyba nebo to, že mu chci přidat nebo ho pochválit, ale přijde mi, že to chápe. Jen je potřeba to dělat s úplnou samozřejmostí.
Undertaker jest offline   Reply With Quote