View Single Post
Old 02-02-2010, 11:06   #13
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
Pamiętam, bo mówiła to na naszych pierwszych prywatnych zajęciach, że instynkt wilczaków w temacie jedzenia padliny jest bardzo silny, a nawet silniejszy niż u innych ras Natomiast wydaje mi się, że jak widzę końską kupę i powiem wpierw fe i Asta odpuści (choć nie zawsze,wszyscy wiemy jaka ona jest ) to jest mniej roboty niż jeśli weźmie do pyska a potem puści...
Tak i dokładnie po to jest właśnie to ćwiczenie - gdy widzimy i możemy w odpowiednim momencie zareagować (w naszym i Łowcy przypadku z różnym skutkiem ) Niestety, często my nie widzimy, a nasz pies czuje z 2 km.

Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor View Post
A i tak najbezpieczniej jest puścić Astarte razem z Łowcą, wtedy mam pewność prawie 100%, że nic nie zje Bo Łowca jej nie pozwoli
A tak, to jest najprawdziwsza prawda, tak jak ostatnio z tymi nader łakomymi kąskami, jakie panowie myśliwi pozostawili po polowaniu...
PS
Z końskimi kupami to ja akurat nie robię psu problemu, bo to ponoć najlepsza dla nich flora bakteryjne, choć z punktu widzenia konsekwencji powinno być, ża jak nic, to nic.
Grin jest offline   Reply With Quote