Originally Posted by Helena
Škoda, yzengrin, že máš opravdu špatný postřeh... Ve zpravodaji vycházejí pravidelně sumáře výsledků DKK - vždy za jedno pololetí. Pro každého, kdo se o chov jen trochu zajímá je to VELMI zajímavá a důležitá informace. Navíc Krom DKK se začaly zařazovat i výsledky DLK. To na stránkách nenajdeš (leda by sis to "vyzobala" z výsledků bonitací, ale tam to není zcela úplné, protože ne všichni zrentgenovaní psi se dostaví na bonitaci.). A nenajdeš to tam záměrně - právě pro to, aby mezi zpravodajem a stránkami byl i z hlediska chovu nějaký rozdíl.
Navíc vždy jednou za dva roky vychází ročenka (právě letos vyjde další), kde je vždy výpis z plemenné knihy za poslední dva roky, seznam plemeníků a nově byl udělán i seznam chovných fen. Plus byly zveřejněny další statistiky z chovu. Můžeš namítnout, že v Klubu nejsi 2 roky, tedy jsi předchozí ročenku neviděla - jenže ona je ke stažení na stránkách - ovšem samozřejmě jen pro členy KCHČSV (pokud nejsi zařazena v uživatelské skupině členů KCHČSV, je to bohužel tím, žes o to nepožádala - jinak, než ručně toto zařazení totiž udělat nejde).
A naprosto souhlasím s tím, co napsala Marianka - s prominutím blbě kecat a kritizovat umí každý, ale přiložit ruku k dílu a něco užitečného udělat, to už je jaksi horší.... Dveře do redakční rady jsou všem, kdo mají chuť pomoct a být užiteční, neustále otevřené. Ale on se jaksi nikdo do ničeho moc nehrne - bodejď by ne, vždyť je to totiž o práci, o volném čase, o nutnosti vyvíjet nějakou iniciativu a taky o tom, že se Vám pak na hlavu sesype hromada "chytrých" připomínek (abych nebyla nespravedlivá - ano, někdy jsou některé připomínky opravdu na místě - bez zpětné vazby se nikdy nic nedá zlepšovat). A samozřejmě - určitě by šlo spousta věcí dělat líp! Jen na to nemůže být právě jeden nebo dva lidi!!! A další věci jsou třeba i o těch financích - když bude mít Klub 3x tolik členů, může i finanční stránku zpravodaje řešit ze sakra jiné pozice (třeba tolik neřešit počet stran ve Zpravodaji a umožnit tak další rozšíření jeho obsahu atd.) - škoda, že většině tyhle všechny souvislosti nedocházejí....
Rovněž obsah či případná neaktuálnost klubových stránek se kritizuje dobře - ale něco udělat pro to, aby to bylo lepší, to už jaksi nee (teď narážím třeba na ty chytré kecy, co jsem zahlédla v jedné z odkazovaných diskuzí z tohoto vlákna o Chase...).
A mám-li se v tomhle šťourat dál, dost mě mrzí, že většina lidí ke členství přistupuje přesně stylem "Co z toho budu mít, když budu členem?". Tedy krom toho, že členové mají opravdu těch informací (právě chovatelských!) o něco více, tak mají rovněž vše levnější! Poplatky na kl. akcích (výstavy, soutěže, bonitace), ale rovněž poplatky chovatelské (krycí listy, vystavování PP...). Ale to, že podporou existence Klubu opravdu podporují plemeno jako takové, opět dochází jen menšině...
Omlouvám se za OT a za jistý "výlev", ale některé věci mě prostě dokážou dostat....
|