Quote:
Originally Posted by Przemek
Jest chyba troche za duzo oczekiwan jak na dzien dobry  .
|
Nie no...poznym wieczorem wyobraznia mi sie rozszalala

. Tzn,,,owszem, takie cos mi sie bardzo podoba i tak bym wlasnie chciala...ale przeciez zapytalam po potknelam sie na samym poczatku....czyli wracamy na ziemie....echh....
Quote:
Przede wszystkim u szczeniaka bedzie to dzialac tylko wtedy, kiedy ma to forme zabawy i na regulaminowe aportowanie przyjdzie jeszcze czas.. po co od razu psa zniechecac, bo takie "aport-do mnie-daj-noga" to nie zabawa...
|
Myslisz, ze ja od razu powiedzialam Cheitanowi: "sluchaj, na komende "aport" masz pobiec, przyniesc i wykonczyc cwiczenie i to wszystko z radoscia na mordzie" ?? I on tak usiadl i stwierdzil...eeee....to mi sie nie chceee.???
Wlasnie chodzi mi wylacznie o to zeby malego nauczyc robic to nie z przymysu
Quote:
Jesli lata za patykami czy pilka to juz masz polowe sukcesu...  Jak przybiegnie to mozna z nim sie poszarpac i rzucic znowu (ale bez przesady, bo wilczakowi szybko sie znudzi)...
|
To wlasnie tak jest - pobiegnie jak sie troche z nim podraznie , doslownie kilka razy udalo sie, ze wrocil z tym, ale byl to bardziej przypadek ze do mnie niz celowe dzialanie, jak juz byl obok to sie z nim szarpalam. raczej jednak dawalam wygrac...
Quote:
na razie zadnego siadania z aportem czy oddawania.. jesli nie chce przyniesc to moze by tak aport wyrzucac na jakims sznurku i gdy tylko szczeniak zlapie to wolac go do siebie i ciagnac za sznurek. ...
|
No wlasnie jak go zawolam znanym juz troche "do mnie" to leci ale przedmiot wypuszcza

Jak za mocno pociagne sznurek - tez wypuszcza....
Wyglada na to ze bardziej go kreci pogon niz noszenie...noszenei tez jest fajne ale krocej, czasem nawet kladzie sie i dobija zdobycz...ale to raczej w innych momentach..
Quote:
na poczatku najlepiej poszarpac sie i mu go po prostu wyrwac......
|
??? No wlasnie...to wyrywac czy nie wyrywac???