Ronka popieram Cię i nie jest to atak na Ciebie Puchatku. Ale to nie było ani nikomu potrzebne ani eleganckie ani... Każdemu może podobać się pies i czasem podoba się taki, który jest zgodny ze wzorcem a czasem taki, którego wygląd nie koniecznie = całkowita zgodność ze wzorcem. I takie zdania każdy może pisać na temat jakiego psa tylko chce. Co innego porównywanie ze wzorcem.
Ja zakochałam się Boltonie i dzięki niemu w rasie i również dzięki niemu i Margo mam Maxa i Ereshkę. Bolton był to dla mnie pierwszym najpiękniejszym wilczakiem. Nie znałam początkowo wzorca a potem nawet jak go z nim porównałabym byłby dla mnie najpiękniejszy chociaż nie zawsze idealny ze wzorcem. A nagonka, czy jak to Puchatku określasz jazda na Czambora moim zdaniem nie istnieje, chociaż jest sztucznie podgrzewana właśnie m.in. przez takie posty jak ty piszesz Puchatku. O każdym psie możemy pisać swoje zdanie, kwestia jak ktoś przyjmuje opinie nie koniecznie mu odpowiadające. Jak widać nawet bardzo pozytywną opinię i zachwyt kogoś nad psem można w następnym poście zniwelować czymś w rodzaju sarkazmu - niepotrzebnie.
Pozdrawiam serdecznie
|