View Single Post
Old 21-02-2010, 13:10   #7
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by shaluka View Post
Zaraz, zaraz nie rok a spoknczone 14 miesiecy, wiec brakuje mu niespelna 3 tygodni, do 15!!!! Wiec nie przesadzajmy? Watpie by przez niesale 3 tyg. mu sie mogly stawy zmienic.
Sluchaj, nie wsciekaj sie, ale przepisy to przepisy i wiem, ze Siembieda odsyla psy nawet gdy brakuje im 2 dni...

Ja wiem, ze w Polsce nia ma klubu i nie ma wymagania badania na HD. Ale gdy klub jest to akceptuje jedynie te "terminowe" badania... Dlatego weterynarze tak sie tego trzymaja... Bo nie chca, aby ludzie im placili za badanie, ktore nie bedzie uznane...

Quote:
Jak zafundujesz mi droge i zdjecie moge zrobic u Siembiedy A dwa, ze na Slowacji mozna juz od roku, a sorry, do Presova mam blizej i do Siembiedy jezdzilam i nie uwazam by byl jedyny sluszny.
O czym ty mowisz??? Sluchaj, ja wiem jak sie robi badania w Polsce i KAZDY wie, ze przebadac psa mozna u kazdego weta "w swojej wiosce", a jedynie wynik przeslac do Siembiedy... Wiec nie musisz robic od nas zbiorki pieniedzy na wyjazd....
Badanie w Slowacji jest drozsze, no i droga daleka... Ale tez kazdy wie, ze warto...

Quote:
P.S. Hmm to co teraz z bazy wymarzesz wyszystkim Slowakom hd? Bo oni zaraz po ukonczeniu roku robia zdjeciue rentgenowskie?
To jest sprawa regulaminow... Np Czechow czy Niemcow nie interesuje, ze w Slowacji mozna psy badac w wieku roku. Oni maja wiek ustalony na 15 mies i koniec. To samo w Polsce (w klubach). Nikt np z Czech nie uzna wyniku zbyt mlodego czeskiego psa przebadanego w Slowacji. Ten wiek uznawany jest jedynie przez slowacki klub dla slowackich psow. To logiczne... Kazdy kraj ma swoje zasady i nikogo nie interesuje, ze gdzies indziej robi sie inaczej... We Wloszech mozna hodowac na psach bez papierow, ale nie ma co liczyc, ze to samo przejdzie w Polsce i nie ma co tlumaczac naszym ludziom z ZKwP, ze "a we Wloszech wolno"....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote