View Single Post
Old 05-03-2010, 16:28   #13
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by btd View Post
Nie ma opcji wycofaj do moderacji czy do poprawek, czy do kolejki oczekujacych na zatwierdzenie? Jak dzialalem przy galerii zdjec ratowniczych to taka opcja byla, i byla uzywana jak np ktos sie nie wysilil z opisem do zdjecia. Skoro w sofcie jaki macie w do obslugi galerii nie ma takiej opcji to trudno.
Nie ma i w sumie nawet nie byla planowana - jak dotad nie bylo z tym problemow... Poza tym uzytkownikami Wolfdoga sa praktycznie same dorosle osoby, w przypadku ktorych uznalismy, ze sa w stanie zrozumiec to co czytaja... I nie bardzo sie chyba oplaca robic duza przebudowe dla kilku osob, ktore maja z tym problemy...

Quote:
Originally Posted by btd View Post
No wlasnie. A jakim cudem pojawiaja sie fotki nie podeslane przez autora a podpisane ze sa wrzucone przez admin?
Admin w samej galerii to konto anonimowe... Tzn jako admin dodawane sa fotki przesylane emailami, czy dawane na plytach. Jako admin jest tez wpisany autor wszystkich (ok 20.000 fotek importowanych ze starego Wolfdoga, gdzie jeszcze nie bylo pola w bazie o tym kto jest autorem fotki). Na admina przestawiaja sie tez fotki nieistniejacych juz uzytkownikow - np takich, ktorzy skasowali swoje konto na wolfdogu.
Jako anonim podsylalam fotki takze ja - i jako anonymous pojda tez te ktore mam jeszcze na dysku (a bazie pojawia sie wiec jako fotki Admina). Ale nie sa to fotki psow tylko ze spotkan i wystaw z lat 2006-2008. Czesto nie wiadomo juz kto je robil, czy Przemek, ja, Gaga, Joanna, itd...

Krotko mowiac "admin" oznacza fotke bez autora - tzn do identyfikacji. Jak sie zglosi jej autor, lub dostajemy informacje kto ja robil to fotka jest podczepiana pod danego uzytkownika, aby JASNO bylo widac, kto jest wlascicielem zdjecia...

The customs of your tribe are not laws of nature - George Bernard Shaw
Margo jest offline   Reply With Quote