Quote:
Originally Posted by Zuzana
Pes si logicky bránil svou kost, choval se zcela přirozeně. Pes nemůže za svého majitele, který se choval naprosto nezodpovědně vůči svému okolí. Stejně tak, jak nám psala jedna paní, která je vyjádřeními p. Adriana pohoršena, mohl se ke krmící se smečce přiblížit malý psík nebo dítě a vše by mohlo mít tragické následky. Tvrzení p. Adriana, že by jeho psi neublížili dítěti, které by se k nim přiblížilo v momentě, kdy hlodají kosti, je pouze důkazem toho, o jak nezodpovědného člověka se jedná.
|
Nechci reagovat na tyto články ohledně této aféry, nevím kde je pravda a je mi to celkem fuk, vlčák tu naštěstí není popisován jako bestie, jak většinou bývá... To je mezi Vámi.
Ale na co chci reagovat - je výtah tohoto článku. Moje fena by také "zaútočila" na psa, který by se jí pokoušel sebrat kost - to je prostě chování ve smečce. Ale mohu za ni strčit i obě ruce do ohně, že by si totéž nedovolila k dítěti !!!. Fenu vyrůstala s mými bratry - (11 let, 1 rok), dále se neustále pohybuje "díky její oblibě" mezi dětmi mých kamarádů - 1,5 roku, 2 roky, 6 let, 7 let, 7 let atd... (Teda žije s nimi už 4 roky, takže někteří byli mladší někteří starší) a nikdy absolutně nikdy neměla jediný náznak dominance či čehokoliv vůči dítěti, žrádlo jí neberu, ale když prostě chci tak jí ho vezmu a ona si nedovolí ani se blbě podívat. NIKDY by si nedovolila na mě či jákékoliv dítě zaútočit. Tím nejsem nezodpovědný člověk - když děti, a že jich poslední dobou přibývá vidí moje holky mohou se obě strany zbláznit, dokonce nechají i ty kosti ležet a jdou se za dětmi mazlit (a že se nám jich kolikrát po zahradě válí). Takže prosím rozlišovat agrasivitu vůči psům a dětem. U nás dětem hrozí pouze velká pusa a absolutní radost. Tak neházet všechny do jednoho pytle není vlčák jako vlčák. Naši "vlčí bestie" jsou 100% hodnější a vychovanější než sousedovic labrador se zlaťákem, za nimi se děti netroufnou.
FOTO S DĚTMI :
Foto s klukama -
zde
Takhle to u nás vypadá když jsou štěňata -
ZDE a
ZDE,
TADY
Ještě ji tedy budu muset vyfotit s flákotou masa a všemi dětmi...Takovou fotku opravdu nemám.