View Single Post
Old 14-03-2010, 15:49   #72
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Vyjádření p. Primáka v onom článku:
"Lidé se naštvou, mají pocit, že psu zřejmě nedávám krmení. Přitom pes je pak schopen konzumovat cokoliv a kdekoliv. Hrozí, že se mi přiotráví, a veterinární péče je velmi nákladná. To jsem zjistil i kvůli incidentu, kdy mi Endyho napadl uprostřed náměstí československý vlčák v rukou mladičké dívky. Jakási kolemjdoucí paní paní mě upozornila, že mi krvácí pes. Naštěstí to bylo jen natržené ucho. Následoval převoz policejním vozem na veterinu. Také nepříjemná zkušenost."
Z tohohle celkem plyne, že nevidomý pan Primák měl celý "zážitek" zprostředkovaný od ostatních lidí a tak se jen těžko můžeme zlobit, že to popisuje tak jak to vnímal. Sám vidim a i když mám psa na vodítku, tak si nemůžu být přes veškerou pozornost jistý, co se mu kde podaří zkanalizovat. Proč by pak v tomhle neměl mít strach i nevidomý, když i na chodnících leží kdejaká bašta?

Co se týká jmenování našeho plemene ... tohle mohli a možná měli podchytit redaktoři. Když se mi pes porve, tak pokud to plemeno znám, vždy použiju při vyprávění jeho název. Tj. "pokousal mi ho ovčoun", "serval se mi s pitbulem", "málem zašlápl yorka" .... to je asi přirozený a nemusí to být hned očerňování plemene. Samozřejmě je chyba to dál jakkoliv deptat a nafukovat.
jerabekj jest offline   Reply With Quote