Quote:
Originally Posted by luculda
tak si tu čtu celou tuto dlouhatánskou debatu a musím říct, že je to velmi zajímavé. Mně z toho plyne ponaučení, že vždy musím být daleko obezřetnější než by bylo potřeba, ne že by to můj pes potřebovat, ale abych ho chránila před takovými situacemi. Takže můj názor je, že když bych byla na takové akci já, schovala bych dobroty z prasátka na doma n. bych se psy raději odešla někam do klidnější části, kde mají krytá záda a nikdo se k nim nemůže nečekaně přiblížit a tam jim dobroty dala. Jsem majitelkou čsv teprve 2 roky, ale naučila jsem se velmi rychle pravidlo, že vždy své psy zabezpečím tak, aby kdyby došlo k nějaké takové situaci, byli zajištěni a nemohl mi nikdo nic říct. Takže já používám jednoznačně náhubek za všech okolností.
A s tím názorem, že pes neudělá nic dítěti, s tím taky nesouhlasím, NIKDY bych v tomhle žádnému psovi nevěřila, ať je to čsv, borderka n. zlatý retriever, děti jsou nevypočitatelné a v tom je to nebezpečí. A uplně největší nebezpečí jsou jejich rodiče, kteří si stejně jak Andriane povídají a nedávají pozor, a to nemluvím o většině malých uštěkaných "myší" které chodí věčně na volno a s egem vysokým jak mrakodrap (a neustále podporovaným milujícími pánečky), kteří absolutně nerespektují nějaká psí pravidla. Jenže dětem a "myší" se jejich chování toleruje kdežto velkým psům (a nedej bože s vizáží vlků) ne, ti jsou hned považování bestie. Vím, že je to někdy doslova k "posrání" furt se ohlížet na druhé, ale musíme brát to, že to děláme pro bezpečí našich vrkoušů a dobré jméno jejich zodpovědných majitelů.
|
Souhlasím, zvlášť s těmi dětmi:-/
Jinak k tomu co zde psala Daniela

řesně tohle pozoruji u své feny...např. na výletě s dalším cca 2,5letým čsv, 4měs. NO a svou fenkou..cca roční, se ke štěndu NO choval nejlépe pes, který nejen že jej toleroval, ale dokonce byl ochotný si s ním i trochu hrát a když bylo štěndo ohroženo cizím psem, tak jej chránil. Naopak moje fenka byla vůči štěndu dost protivná a v naší přítomnosti navíc žárlivá a majetnická...a štěndo, ještě pořádně neznalé jasných signálů typu "Za mnou nelez!" za fenkou chodilo a chodilo, až jsem ji neuhlídala a štěndo trochu "vychovala"..k nelibosti majitelky.
Jak jsem psala, každý by si měl hlídat především to "své zvíře" ať je to pes, nebo dítě..