Luculdo, souhlasím s tebou (i s Honzou). Psovod je zodpovědný za svého psa, stejně jako rodiče za děti, řidič za auto, atd. Chtěla jsem vyjádřit svoje přesvědčení, že ačkoliv je pes jen zvíře, jsou psi, na které je opravdu možné se absolutně spolehnout a věřit jim. Já svým psům věřím bohužel to, že jakmile budou mít příležitost, vyvedou nějakou lumpárnu. (

,

) Proto chodí zásadně na vodítku, pravda, bez náhubku - nadělali by s ním víc škody než bez něj. Vím, že si tím potenciálně komplikuju život.
Akeenaha nějaký pátek znám a jsem si jistá, že Adrian neriskoval zdraví žádného člověka, natož dítěte. To ale neplatí pro psy, k těm se chová jako ke psům. Když pes nerespektuje jasný signál, dostane za uši. (O tragičnosti majitelů "myší" a jejich výchově nemá cenu se bavit.)
Můžeme tady donekonečna polemizovat, jestli bylo správné nechat psy krmit se na veřejném prostoru, ale mám pocit, že téhle diskuzi uniká jeden podstatný argument, a to, že Adrianův pes toho vodícího vůbec NENAPADL. Aspoň o tom není žádný důkaz.