Quote:
Originally Posted by Zuzana
Nezlobte se, ale uveřejňovat kontakty či adresy lidí bez jejich souhlasu nemáme oprávnění a jednalo by se o porušení zákona na ochranu osobnosti.
|
Asi mluvíme každý jiným jazykem. Já jsem nepsal o zveřejňování nějakých jmen a adres. Psal jsem o zveřejnění dokumentů, které jste zmínila.
Quote:
Máte na mysli toho bázlivě útočícího čsv, ke kterému se přiblížilo 10timěsíční štěně NO (mimochodem nikoli moje, ale mé kolegyně, což je to nejméně podstatné a žádného jiného vodícího NO jsme v té době prokazatelně ve výcviku neměli), které bylo připravováno na výcvik vodícího psa a bylo málem pokousáno tímto hysterickým čsv?
|
No tak teď jste tomu dala korunu. Ano mám na mysli toho klidně pod přístřeškem ležícího psa, kterého Váš NO napadl. Nevím, jak byl NO starý, ale byl to pes, se kterým jste předváděli práci vodících psů. K Vaší smůle tam bylo okolo plno lidí, kteří to vše viděli a z nichž většina byla překvapena, stejně jako já.
Quote:
Ano máte pravdu, že jsme požadovali, aby do připravené dráhy nevstupovali další psi ani volně nepobíhali.
|
To opět není pravda. Požadovali jste, aby psi nebyli ani na vodítkách za páskou. Psi museli jít dále od diváků nebo do kotců.
Quote:
Ne z důvodu rušení, ale právě z důvodu obav, aby naši hodní a mladí psi nebyli napadeni.
|
Kdybyste tam dala smajlík, tak bych tuto větu pochopil. Pokud ji skutečně myslíte vážně, pak je vše jasné. "Naši hodní a mladí psi" se myslím stane často citovaným ironickým spojením.
Quote:
A to, co píšete o ukázce mondioringu je už tedy naprostý nesmysl, protože při předvádění prvků obrany, by pouze blázen vyžadoval přítomnost dalších, volně pobíhajících psů.
|
Proč pořád mluvíte o volně pobíhajících psech ? Žádní takoví tam nebyli a abi by nikoho nenapadlo při prezentacích tam nějaké pustit. S majitelkou feny BO, která tam mondioring předváděla se moc dobře znám. A proto jsem se jí speciálně ptal, zda při její prezentaci můžeme vyndat psy z kotců. Ona mi na to doslova odpověděla "jasně, čím více rušivých podnětů, tím lépe". A také jsme bez problémů se psy, kteří pochopitelně na figuranza čtěkali, stáli za páskou a fenka předvedla bezproblémové zákusy aniž by si okolí jakkoliv všímala.
Quote:
Nechápu, proč útočíte právě na mou osobu, ale budiž, myslím, že vím, s kým si právě píši a tedy chápu. Že jsem zastánkyní práce s korekčními obojky je celkem známá věc a také se jí netajím. Ovšem Vy s největší pravděpodobností netušíte, jak lze s takovýmto obojkem pracovat a využít jeho potenciál i v pozitivních metodách, u hluchých psů apod., takže pro Vás je zřejmě přirozené zde na tuto metodu poukazovat jako na něco špatného. Pokud byste se ovšem o práci s korekčním obojkem chtěl dozvědět něco více, můžete se zůčastnit některé z přednášek či seminářů o této pomůcce, které pořádá mnoho mých kolegů v rámci celé ČR.
|
Ani já nejsem fanatický odpůrce korekčních pomůcek při výcviku a výchově. Ale u Vás jsem s nimi viděl štěňata, jejichž věk ještě zdaleka neodpovídal jejich používání a která zcela zjevně nebyla hluchá ani jinak postižená. Je mi jasné, že snahou je psa vycvičit v co nejkratším čase a tedy tyto pomůcky jsou dobrým "urychlovačem", ale právě s tímhle způsobem výcviku osobně nesouhlasím.
Quote:
Kdybyste dokázal koukat na věci reálně, tak máte zážitky s námi celkem hezké a kdybyste byl ještě k tomu pozorný, mohl jste se něco i přiučit. Vaše škoda.
|
Nevím jak jsem měl jinak reálně nahlížet na to, co jste předvedli na cvičáku v Hloubětíně a to, co jsem viděl u Vás. Myslím, že jsem právě věci viděl zcela reálně a udělal jsem si vlastní obrázek. Helppes je pro mne uzavřená kapitola a nikdy jsem své zážitky s ním nikde nepublikoval. Tady jsem pouze poznamenal své osobní zkušenosti, které jsem nerozváděl. Až Vaše reakce mne donutila oba případy popsat.
Quote:
Originally Posted by Iva
Můžete mi vysvětlit, co to tady je za fanantismus a sektářství k plemenu československých vlčáků? ...
|
Myslím, že prvním fanatickým příspěvkem v téhle diskuzi je právě ten Váš. Jak si každý může přečíst, nikdo tady československé vlčáky nevynáší do nebe ani je neidealizuje. Stejně jako u všech plemen, jsou v populaci jedinci dominantnější i submisivnější. A stejně jako u ostatních plemen, jsou majitelé zodpovědní i naprostí ignoranti.
Další z Vašeho příspěvku snad sluší jen přejít mlčením ...