Quote:
Originally Posted by Puchatek
...hmmmm... czy Car jest wysoki?
Na jednym ze zdjęć stoi w drzwiach psiarni: zmierzyłam po Twoim pytaniu wysokość od podłogi do końca 1.dechy -jest 91cm...można jeszcze dodać długość uszu  i mamy Cara w całej okazałości.../no, chyba, że się machnęłam w mierzeniu.../
Fakt... Laila przy nim, to.....kojot? 
|
To optyka... Czeskie psy sa ciezkie (ciezsze) i dlatego wydaja sie duze... Pamietam jak na ktorejs wystawie sedzia dal wygrac "najwyzszemu psu"...

Tak sie skladalo, ze od reszty stawki byl.... min 3 cm nizszy. Efekt "masy" robily krotkie nogi i masywniesza klatka...
Zerkalam na fotki... Nie wiem ile masz Puchatek wzrostu, ale raczej nie kolo 2 metrow, prawda?

Na fotkach kolo ludzi Car wyglada na psa o normalnym wzroscie. I z mierzenia tez tak by wynikalo - 91 cm mierzone (bez naciagania) to ma Balrog, ktory ma 67cm w klebie. Wiec Car moze miec jakies 68-69. Jak sie uda to moze sie da wyciagnac 70cm. Do na serio duzych wilczakow jeszcze troche mu brakuje...

Ale fakt, ze ostatnio troche u nas w kraju stracono punkt odniesienia i jako "olbrzymy" reklamuje sie czesto psy wrecz sredniego wzrostu. Tych wysokich juz jakis czas na polskich ringach nie bylo... Bolton nie zyje, Taro rozkoszuje sie zyciem na wsi, Cheitan zamiast w wystawy bawi sie w meblowanie mieszkania...
Wybaczcie to wtracenie, ale to bieganie za wielkoscia to ostatnio glowny temat na forum....

A jakos nikt sie nie chwali poprawnym formatem, ruchem, czy brakiem kacikow (czyt typowa glowa

)...
Quote:
Originally Posted by Puchatek
Fakt... Laila przy nim, to.....kojot? 
|
Przy wielu psach to nawet wilk wyglada jak kojot... Czy jak kto woli szakal... Niektore hodowle tak sie zagalopowaly w pogoni za kilogramami, ze u wielu wilczakow z wilka pozostal juz tylko kolor siersci... W niczym innym go nie przypominaja...
Dla niedowiarkow mam fotki wylenialego wilka i suczki wilczaka... Wilk wyglada przy niej jak wymoczek.. ratuje go juz tylko glowa...

Moze i ta szara sunia jest MOCNA, ale ja wole tego rudego wilczego szakala....