View Single Post
Old 19-03-2010, 23:17   #17
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Puchatek View Post
Wzrostu w zimowych Martensach mam 175cm; pies, jako że łapy są mniejszej powierzchni niż moje buty /rozmiar 40/, bardziej zapadł się w śnieg, stąd wrażenie, że niższy; mój Nikon jest do d...y, a Laila ze wstydu /po przeczytaniu tekstu/ skurczyła się do rozmiaru fenka i zasnęła skulona /Boże!, może cofa się do postaci embriona???/
I proszę nie dawać w temacie Cara tekstów podejrzanych ideologicznie!!!
No i za ciekawosc sie mi oberwalo... Stala sie tragedia i mozliwe, ze Balrog ma tyle co Carr... A tak BYC NIE MOZE....
Bo przeciez jak pies XXX ma byc najwiekszy to trzeba zrobic by byl... Beda sie kurczyly psy, podrastali ludzie i psuly aparaty.... Czy jakas ujma na honorze Cara bedzie to, ze nie bedzie ogromny? Ucierpi pies? Jego wyglad? Pies sie zalamie psychicznie?

Widze ze niektorzy rzeczywiscie maja problem z wysokoscia... I nie jest to problem psow...

Wybacz, ale gdy ja zerknelam na Cara to spodobal mi sie PIES. I nie zmieniloby sie to gdyby mial nawet 60cm. Nie zmieni sie jesli nie bedzie gigantyczny... Zdanie o tym bede miala takie jakie mialam od poczatku...
Ale widze, ze dla niektorych to jedyny wyznacznik 'jakosci' psa...

A teraz juz ogolnie...

Niestety nie jestem jedyna osoba, ktora widzi na forum jakas manie wielkosci, a przeciez nie o to chodzi... Bo:

1) Wilczak musi WYGLADAC jak wilczak. Jesli ma nawet 80cm w klebie, ale wyglada jak niedzwiedz, to jest to NIEDZWIEDZ, a nie wilczak.

2) Wilczak ma sie RUSZAC jak wilczak, a nie mastif neapolitano. Pies, ktory po 2km pada z nog, potyka sie o wlasne nogi, a najlepiej wcale by nie wstawal to albo pies CHORY, albo "NIE WILCZAKOWY".

3) Wilczak na byc zbudowany jak wilczak. Jesli jest zudowany jak buldog angielski to jest to DUZY, SZARY Buldog angielski, a nie wilczak....

A niestety ostatnio ciagle czytam twierdzenia, ze wilczak powinny wygladac jak niedzwiedz, mastif neapolitano lub buldog. Bo jak wyglada jak wilczak to jest SZAKAL....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote