View Single Post
Old 20-03-10, 20:38   #45
Puchatek
Senior Member

””To nie czyni Laili KOJOTEM””,””Mnie osobiscie urazilo mowienie talkich slow o biednej Laili*. ... 'Kojot' to epitet ...W sumie nic mi do tego, nie moj pies, nie z mojej hodowli. Ale sucz na serio nie zasluzyla na takie gadanie, bo zaden z niej 'kojot', a wzorzec trzyma lepiej niz WIELE sporo wyzszych wilczakow..””

Nnnnnno! I niech mi ktoś teraz podskoczy!!!
Kupiłam dziś wypalarkę do drewna i Syn w ramach wyróżnienia, ma te święte słowa wypalić na desce! /a jak będzie grzeczny, to i na trzech deskach!/
Właśnie się zastanawiam, czy /mimo braku jednego świstka -ot, formalność -bo to tylko b.dobry wynik z krajówki przyznawany przez jakiś tam Związek**/ nie dopuścić już Lelutki... Bo w sumie papier w kieszeni ma. A że jest wzorcowa, to dzieci będą „jak ta lala”!
Dziękuję Ci, Margo -szczerze wierzę w Twoja wiedzę, fachowość i bezstronność, i ani razu przez myśl mi nie przeszło, że Twój „zaśpiew” nad moją suńką ma coś wspólnego z faktem, że Laila jest córką Twojego ....Irana. Wiem, że mogli tak pomyśleć złośliwcy /z fatalnymi wzorcowo psami, oczywiście/, ale my z Lailą nie będziemy się nimi przejmować.
Aaaaa.../sorki, Graba/ przyjrzałam się dokładnie zdjęciu i.... w sumie to Car nie ma pozycji do mierzenia: łeb luzem, zero postawy: jakiś taki wyluzowany.....więc, gdyby go tak ustawić w pozycji i wyprostować, to.......
.........................
””a szkoda ze tak mało jest ludzi ktorzy maja zdrowe podejscie do swoich psów””
No, właśnie! „To-pisałem-Ja-Witek” –przestańcie wreszcie: ile można słuchać, że Wasz pies ma problemy ze wzorcem? –dalibyście już spokój z tym deklasowaniem, bo żal psiny!
””bedzie nam (młodym włascicielom) łatwiej wyłapywac błedy we wzorcu”” -???
Można czytelniej, bo sens jest „cokolwiek” dziwny: błędy we wzorcu? Że niby co? Młody właściciel na podstawie własnego psa /lub innych psów/ będzie szukał błędów we wzorcu rasy??? Hmmm... intrygujące wyzwanie... great szacun!
””musimy dobrze wypaść by udowodnić coś pewnej osobie”” -o ja durna: jeździłam na wystawy, by się zabawić. A teraz nie mam już co jeździć, bo Laila właśnie otrzymała najlepszą z ocen...
..........................
*-„BiednaLaila” czytała już pean na jej cześć i od razu w oczach urosła /regularne czytanie przed karmieniem może jej zapewnić dogonienie Cara, a może i ... ho,ho,ho... Arii.../, i od wczoraj już nie mówię do niej: „mój ukochany karzełku”
**-moje ostatnie doświadczenia z tą instytucją /pokłon, my guru Margo!/wkrótce przedstawię...
...........................
Offik do Daivy
Dzięki Daiva za poczucie humoru i luzik -wiesz, że oprócz wiedzy merytorycznej, to właśnie u Ciebie cenię i lubię.
Puchatek jest offline   Reply With Quote