Quote:
Originally Posted by z Peronówki
Jest tak, jak byc powinno... Chodzi o to, aby nie 'zylowac' ich wysokosci i masy jak najbardziej w gore... 
|
No tu nadmienię, że Katka dostała swoją odpowiedź w innym temacie

(żeby nie było, że bez mojej odpowiedzi zostało

)
Czyli wspólna myśl taka jest, że ponad wzorzec i owszem jeżeli jest j.w.
(mam nadzieję, że tym samy utną się wszystkie poza forumowe plotki) - Margo nic nie zmienia

- wysokość minimalna zostaje wg wzorca.
Jeżeli hodowca używa do rozmnażania psa poniżej wzrostu, to zapewne ma na uwadze pomiary (a także genetykę) bonitacyjne

- i tu zaakcentuję - TO SPRAWA HODOWCY!!!!
P.S. Pewnie kilka osób nie wie, dlaczego nagle tak postanowiłam "wyprostować" ten temat - (tu co robi Margo i co naprawdę uważa).
Ano dlatego, że ja nie jestem ADWOKATEM ani Margo, ani Hanki i proszę zrozumcie, to wreszcie - nie dzwońcie lub nie piszcie do mnie jeżeli chcecie się dowiedzieć dlaczego, ta robi tak, a dlaczego ta robi inaczej
Hanka jest moją przyjaciółką, ale nie oznacza, to że muszę przejmować jej osobowość. Margo, nawet osobiście nie znam - nie muszę się zgadzać z tym jak "coś robi", ale szanuję ją za wiedzę - a ile sami wyciągniecie z tych i "pseudorozmów" i normalnych rozmwów, to Wasze.
Moje jest takie: tak samo może mi się podobać sucz z miotu "D" z PD, jak i podoba się inna suka - kto zrozumiał, ten wie.