View Single Post
Old 24-03-2010, 16:49   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Ale gdyby zwracac uwage na tych "innych"... to daleko bysmy nie zaszli... Tym baerdziej nie w Polsce ("gdzie dwoch Polakow, tam 3 rozne zdania")... Pamietaj, ze ta kobieta z Czeskiego forum wyrazila opinie, ktora jeszcze siedzi w "starych Czechach" - ze wilczaki to wredne potwory, ktore mialy zabijac kazdego, kto chcialby przez Szumawe dostac sie na Zachod. Uciec z komunizmu do lepszego swiata... Dla wielu sa SYMBOLEM komunizmu, bolszewizmu, nuklearnymi bestiami...
I prawde mowiac to nie jednyny taki przypadek. Na wystawach w Czechach spotykalam sie z takimi opiniami - bardzo negatywnymi, choc CzW NICZYM sobie na to nie zasluzyly. Takie maja jednak skojarzenia i juz...

Czy z powodu kilku takich osob, ktorych CzW zle sie kojarza mam przestac posiadac i hodowac wilczaki? Aby nic im nie przypominalo tych zlych czasow... Bo dla kogos CzW moze byc symbolem komunizmu i przesladowan?

PS. Ja jestem za czarnymi koszulkami... I niech nikt mi nie mowi, ze nie moge takich chciec, bo to kolor zarezerwowany dla duchownych, a wilczaki aniolkami nie sa...
eh, fajne ze na LT mieszkam i wilczaki spokoj maja po drugie, chyba Gosia to byli liudzie, ktore pamietaja te czasy i widza roznice tego i dziszejszego czasu. Mlode to chyba wieciej sa ok i z takimi slowami nie wylatuja ( choc kto wie jakie made in cz oni mieli jako zrodlo informacyjne o tych psach)

dla mnie moze i czerwone calkiem ok ( czarny - zawsze DA )