Junior Member
|
Já se k tomu taky rád vyjádřím. Jiřino, mám ještě 3 psy, každý má karpy, biochemku v pohodě, takže o dietetických chybách nemůže být ani řeč. Kromě jednoho zdravé kyčle, atd. Dokážu si zátěž u zvířete určit. Nikdy jsem tyto problémy neřešil a Akaša měla vždy špičkovou péči, ať se to týká stravy, pohybu nebo lékaře. Každý, kdo zná Duchka, tak ví, že to jeden z nejlepších lékařů, který rozhodně nesosá z lidí peníze, pokud on mi řekl, že to je problém, tak to problém skutečně byl. Máš pravdu, že dlouhé ucho, slzející oči jsou nepříjemným, leč ne nebezpečným problémem. je to pouze kosmetická záležitost, na plnohodnotný život to nemá vliv. a to jsem neříkal jinak. Alkalická fosfatáza, tedy problém štěpení vápníku a fosforu je skutečně problém, ale ten nesouvisí s výživou, ale bohužel se psem jako takovým. někdo tady krmí pouze mletým, někdo masem a kostma v poměru 1:2, někdo hypermarketovýma granulema a vyrostou mu jedinci s nulama a rovnýma nohama. Měl jsem předpokládat, že čsv, kteří jsou bráni jako přírodní plemeno budou mít s tímto problém? Zlepšení nebylo ani při podávání vitamínů. Zlepšení bylo až poté, co se přešlo na Calibru, která jediná Akaše pomohla. Ani Trainer, ani Almo Nature nebo Hills, nezabraly. Potravinová alergie se neřešila testy, prostě se řeklo, že nativní strava nevyhovuje, je tam nějaký problém, který způsobuje průjmy, pravděpodobně alergie na něco. Pokud člověk nechce udělat testy, které jsou samy o sobě drahé zvolí pokus s granulema.
Lucka neříká nic jiného než já, je to zlatíčko, povahově je supr a já jsem Jiřino NIKDY netvrdil nic jiného a jsem za ni Tobě vděčný. Vždy jsem tvrdil, že si se o štěňata příkladně starala, skoro bych řekl, že jsi hýčkala jako děti. že díky Tobě jsem nikdy neměl problém se socializací, protože jsi je navázala na lidi tak, že se nemusím bát toho, že by někdy i nechtěně ublížila i malému miminku. Ty jsi předpokládala, že povahy budou takové, jako má Akaša. Jen prostě mne mrzí a vždy mrzelo. že měla tyto zdravotní komplikace. Věř, že ani já nejsem cimprlína a pokud pes hodí držku a pajdá, nepůjdu s ním hledka k doktorovi, ale u ní to byl problém. A všimla si toho i Monika s Danielou, když ji viděly na Suchdole. měla pěkné "hokejky". Díky tomu, že se od 4 měsíců podává ve formě tablet vápník nyní se jí to zlepšuje a to výrazně. Chondroprotektiva dostává od 3 měsíců, měla Caniviton, posléze Nutradyl a nyní je na Aptus-Aptoflexu, který je bez debat nejlepší.
Když jsme spolu ale několikrát mluvili ohledně zdravotních problémů Akaši, řekla si mi, ať se poradím s Monikou nebo Danielou, že ty o tom vědí více než ty, že si se s tím nesetkala. A že na ní neustále něco hledám. Takže tím, že na ní něco hledám, jí padaly karpy, vznikly i problémy s výživou, nevyrostl zub, začala slzet? Ucho má šité pouze díky napadení jiným psem, takže to se ani nepočítá. Já přece netvrdím, že ostatní Arqevy mají problémy, ale mám je já a mrzí mne to. Každý chce mít psa nej a já jsem vždy chtěl, aby Akaša nějak vypadala a aby byla zdravá. Víš, když je pes zdravý, tak to jde a nic se nehledá, neřeší, ale když se děje tohle, tak to prostě jinak udělat nešlo. Možná mám jen smůlu na zdraví, ale já jsem se obával, že to není jen můj problém a když ti doktor a ne jeden řekne, že to je problém genetiky, začneš se pídit, proč! V první řadě hledám chybu u sebe, neščetněkrát jsem se ptal sám sebe i doktorů, kde jsem udělal chybu, vždy mi bylo řečeno, že nikde, že kdybych nezakročil a nepomohl Akaše, mohla být ve 3 letech někde jinde:-(
|