Thread: Akaša ArQeVa
View Single Post
Old 13-04-2010, 13:15   #63
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Nechci se do toho sporu plést. Ale řeším, jeden podobný případ se svým "Áčkem" a nedá mi to nereagovat. Pokud vím (a co jsem slyšela), bylo ti nabídnuto "nemocnou" Akašu vrátit zpět chovatelce. Proč jsi to tedy neudělal když je podle tebe pořád nemocná a stěžuješ si na ni? A označuješ Československé vlčáky jako nemocné plemeno.

Panebože kupujete si zvíře a né věc, které roste a vyvyjí se a může být ovlivněna vnějšími faktory. Názory a chování některých původně "normálních a vhodných lidí" pro naše štěňata opravdu překvapí, když se objeví nějaký problém (mluvím z vlastní zkušensti, teď to nemyslím na Jeníka a Jeho fenu). Kupujete si psa jako kamaráda a společníka, se kterým pokud to půjde budete skládat zkoušky, chodit po výstavách a uchovníte jej? Ano to je snem každého druhého majitele, ale co když onen pejsek nebude mít zoubek, který pro uchovnění potřebuje, nebo ho nebude cvičení, stopování, obrany, agility a bůhví co jste si vysnili bavit? Nazvu ho bezceným a budu se soudit s chovatelem? Každý solidní chovatel by měl být ochoten v případě problému to s majitelem řešit. Pokud vím chovatelka Vám nabídla odkoupení zpět. To jsem nabídla i já mým majitelům, to že Vy a mnozí další s tím nebudete souhlasit je Váš problém, ale neplivejte kolem sebe, když Vám bylo solidní jednání nabídnuto. Ach jo... Mohu si jen povdechout a mrzí mě to už kvůli tomu, jakou péči jim jako chovatel poskytujeme a pak se dočkáme jen pomluv a nadávek.

Last edited by Stela; 13-04-2010 at 13:17.
Stela jest offline   Reply With Quote