Quote:
Originally Posted by RadeKKK
Krev dává pes vážící + - 30kg. Argos byl připravený dárce pro Barbie , když byla po těžké nehodě  a na klinice chtěli jen platné očkování.
Jinak na svodu v Roudnici Vás i Akašu čekalo docela spoustu lidí. Včetně mě , CHK a "A" ArQeVa.
|
Jiřko, nepřeháníte už ten hon na čarodějnice?!
Nemáš pravdu. Psí dárce krve musí vážit min. 25kg, biochemické a hematologické vyšetření je nezbytné (i u lidí musí být krev vyšetřena, aby se vyloučily zdravotní potíže). Pokud by byly některé hodnoty (př. kreatinin n. urea) vysoké, pes nemůže být jako dárce využit. Proto se také provádí opakované, každoroční vyšetření, hodnoty se můžou změnit a pes s nevyhovujícími výsledky musí být z registru vyloučen. Btw. dovedeš si představit, jak by dopadl pes, kterému by byla transfúzí podána krev netestovaná od psa s akutní leukémií?
Jinak...na svod jsme nepřijeli, protože jsme byli na schůzi klubu, což jsme ale dostatečně dopředu řekli, to jen tak na okraj.
Pokud máš, Jiřko, ještě nějaký problém, můžeš mi napsat nebo přijet, pokud vím v Praze jsi byla za "psím účelem" několikrát a nikdy ses nestavila.
Jen tak na okraj, Danielo, je moc fajn, že máš k uveřejnění fotek Akaši laskavé svolení chovatelky, ale fotky jsou moje a mě se nikdo neptal...