Quote:
Originally Posted by Monika
Některá " hárání " můžou skutečně bez ovulace proběhnout. Taková " hárání " jsou však zpravidla krátká a feny nejsou pro psy v zásadě atraktivní.
Pokud však fena krvácí v jakýchsi " vlnách " delší dobu, dost pravděpodobně se ochoty k páření dočkáte.
Faktem je, že na žádná pravidla se spolehnout nemůžete, jen čekat a hlídat 
Krátký článek o hárání ČSV je i tady: http://zmolu.vlcak.cz/cs/csv/chov.aspx
Monika
|
No já právě nevěřila tomu, že bude hárat (jelikož se na druhém konci dědiny hárala labradorka, kterou nesnáší), myslela jsem, že bude jen "špinit", udělal to tak loni na táboře týden a pak nic. Tady taky začala, pak nic moc (3-4 dny moc jsem tomu nevěnovala pozornost) a teď se fakt fest "rozhárala" ty tři týdny určitě a vzhledem k tomu, že bydlíme na dědině a každý druhý tu má svého voříška puštěného chtěla jsem vědět jak na tom jsme a v které fázi se přibližně nachází, aby se nestala nějaká nehoda, fenku hlídám, ale náhoda je blbec. Ovšem mě docela dostala hodnota 0. To jsem nečekala. Pro psy právě ani nijak atraktivní není až pro ty hloupé, kteří by byli schopni krýt hned.A nemá ani tendenci se za nimi dobývat není tak "otřesná" jak bývá - vyje, neposlouchá atd. Tak uvidíme je to necelého půl roku po štěňatech, tak se to asi nějak vyvine. Možná je to opravdu tou změnou po porodu. Jinak děkuji za odkaz.
Díky všem za rady, jsem ráda, že tohle není nic nenormálního i když veterinářka krotí hlavou

Je skvělá, ale moc ČSV nezná. Je zcela normální, žere, poslouchá (v mezích

a je v pohodě, jen ji beru s koňmi a téměř pořád běhá na volno, tak jsem chtěla vědět co mám čekat a jestli ji mám držet na vodítku.
Ještě jednou díky holky, fakt jste mě uklidnily. No jsem zvědavá až malá dspěje to budou taky dvě

.
Pořád doufám, že toto je "jen" nějaké to "falešné" a to pravé nás čeká na podzim.