Quote:
Originally Posted by Alissea
To už jsem také párkrát sledovala a děti mají můj respekt. Ale každé plemeno se předvadí jinak a čsv sem tam nikdy neviděla, o to mi hlavně jde. Jinak bych si mohla na youtube pouštět záznamy z výstav. A upřímně, né všechno se dá aplikovat u čsv. Viz. NO a jejich postoj, z toho si asi nic moc vzít nemohu. Už mi taky bylo řečeno, že postoj si u Aryi zpravím vytahnutím za ocas a přiškrcením na vodítku. Chci zjistit jestli to jde i jinak. A nebo jestlii už se někdo setkal s podobným posudkem.- že pes je neusazený v postoji. Sem začátečník a beru jako lepší se zeptat, než ze sebe udělat pitomce co zbytečně chybuje a odnáší to pak pes
|
Vystavování NO odporuje všem pravidlům a logice a také NO v soutěžích Junior handlingu neuvidíte.
Na WDS v Bratislavě mladá handlerka Monika Žáková Xanthinu v soutěži vystavovala.
Každé plemeno má svá specifika a liší se svým předvedením, to je jisté, především pak v pohybu, přizpůsobováním rychlosti, délka kroku.
Z jednoho " termínu " v posudku, kterému nerozumíš, netřeba dělat " válku ". Těch ještě bude

!
Arya se vystavila pěkně, pro mě, můžu - li, by jste ale měly spíš doladit pohyb. Resp. " vedení " psa v pohybu. Arya má pohyb pěkný.
Nevím, co přesně ti kdo poradil a jakým stylem máš s vodítkem pracovat, někdy stačí jen správně použít pamlsek a na psa mluvit a nebo kombinovat, až přijdeš na to, co Arya potřebuje. Jsou psi, kteří jakoukoliv manipulaci nesnášejí, což bylo dobře vidět i v ČB. Tam žádné " škrcení " a sahání na psa nepomůže, má to opačný účinek.
....a ještě odkaz na šikovný popis základů Junior handlingu, co vše je při vystavování psa " hlídat " :
http://www.moloss.cz/junhand.htm