View Single Post
Old 10-05-2010, 15:46   #9
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

Když jsem si brala štěndo (mimochodem žilo v bytě), tak byla ještě docela zima a sníh, takže bylo samozřejmě uvnitř i ve dne a chodila jsem jen na procházky. Už druhou noc jsem ji ale na noc zavřela do vedlejší místnosti, aby si na zavírání zvykla.
Potom se oteplilo a už byla přes den na zahradě, ale v noci furt u mě. V tu dobu jsme jí taky začali dělat kotec. Podle mě je hodně důležité, aby z kotce měl pes výhled alespoň na vchodové dveře do domu, jinak mu tam nebude dobře (u nás výhled má, byť horší, protože boudu jsme kvůli prostoru šoupli před kotec)
Jinak na kotec se zvykalo tak, že jsem ji krmila jen tam. Uměla na povel "na místo" vběhnout do kotce, až teprve za odměnu dostala misku. Taky jsme jí tam hodili matraci, na které ráda leží. Přes den jsme jí tam sm tam zavřeli, ale jen vždy na pár minut. Potom jsem s ní v kotci i dvakrát přespala. No a teprve pak jsem jí tam začala zavírat na noc s tím, že tam vždycky dostane večerní žrádlo a na hryzání třeba morkovou kost. Přes den ji ale nikdy nezavíráme, leda na pár minut když třeba přijíždí auto.

PS. Přes den máme psa na zahradě, domů se ještě dere, ale už nesmí. Osobně to nepovažuju za ideální, ale na ty dva roky, kdy ještě budu ybdlet v cizím, se budu muset přizpůsobit, no. Navíc topíme dřevem, pes se uvnitř přehříval. A klouzavý parkety taky nic pro něj.
Do postele bych ale stejně psa nechtěla, sice když spolu spíme třeba pod stanem, tak ej to zlatíčko největší, ale jaksi...jak tu někdo psal, antikoncepčního pejska bych nerada :-D

Last edited by Bára; 10-05-2010 at 15:48.
Bára jest offline   Reply With Quote