View Single Post
Old 23-05-2010, 09:37   #6
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Helenasotis View Post
Pavle, promiň, ale tohle už mi přijde jako hodně přitažené za vlasy
Napsal jsem extrémni a hypotetický příklad (všimni si slůvka "teoreticky"). Přečti si ještě jednou znění tohoto bodu v zápisním řádu ČMKU a KCHČSV. Myslím, že je jednoznačný.

Quote:
Proč se tedy zcela běžně na sekčních výstavách (vlastně jedněch z nejprestižnějších chovatelských a výstavních akcí v roce) nabízejí pejsci z útulků??? Pejsci v drtivé většině bez PP? Útulky mají na výstavišti svůj vyhrazený prostor s umístěnou propagací a nezřídka je na tuto nabídku upozorňováno i výstavním rozhlasem.
To, že se nedodržují pravidla ještě neznamená, že neexistují. Příkladem masového nedodržování pravidel je udělování hodnotících známek na výstavách. Stačí si přečíst jakému zvířeti se má zadávat známka "výborný" a "velmi dobrý" a zjistíš, že populace psů jsou, podle výstavních hodnocení, na naprosto špičkové úrovni a většina zvířat se blíží ideálu plemene .

Quote:
Chápu naprostou neochotu podporovat přímo či nepřímo nabídku štěňat bez PP. Nechápu ale neochotu pomoct dospělému jedinci, který se ocitl v nouzi a navíc není ani prokazatelné, že vůbec bez PP je... (prosím, nepiš mi, že je to to samé - není a každý rozumný člověk mezi tím ten rozdíl vnímá).
Ano, neustále balancujeme na hraně. Protože většinou není jasné, zda pes v útulku je s PP nebo ne. Ale máme zkušenost tu, že pokud tady povolíme takové nabídky bez problémů, bude to tu zaplaveno nabídkami bezpapíráků. Jednou probíhala diskuze o krmení a my jsme nemazali odkazy na stránky výrobců krmiv. Když někteří zjistili, že jsme tam nechali 2 odkazy, začala smršť příspěvků typu "A taky velmi špičkové a doporučené pro ČsV je krmivo http://www.zradlo.tv.".
Fórum je pěkná věc, ale jestli má zůstat přehledné a informativní, musí se poměrně přísně regulovat. A funkce admina fóra, to je hodně času, práce a neobliba u lidí. Takže prostě super vděčná pomoc majitelům ČsV ...
Pavel jest offline