View Single Post
Old 29-05-2010, 17:28   #96
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Wczoraj na szkoleniu poznałam Balouna, w domu zwanego Bidonem. Jest piękny, mądry i kochany! Ma wesoły "śmiejący się" pyszczek, jest znakomicie zbudowany i wybarwiony, porusza się jak rasowy wilk! To jeden z najpiękniejszych wilczaków jaki widziałam w życiu i to nie tylko w sensie wyglądu, ale .... osobowości. Ma super charakter - miziak i pieszczoch jakich mało - nawet do nieznanych osób jest dobrze nastawiony i serdeczny, ale nie ma w sobie nic z "gwiazdora", jest raczej typem "wesołego chłopaka z sąsiedztwa" Po prostu nie da się tak sympatycznego psiska nie polubić od pierwszego wejrzenia.
Dla mnie interesujące jest też, że Baloun jest pewnym siebie, zrównoważonym psem, który znakomicie radzi sobie w mieście, choć dotychczas przebywał z dala od miejskiego ruchu i gwaru i o ile wiem nie był jakoś intensywnie socjalizowany... (genetyka? wpływ matki? praca hodowców?)

Roma bo się zaczerwienie, i Bidon też My nie przyzwyczajeni do taki słów.
Tak to prawda, Bidon i mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Nie widziałam go od kiedy odebrali go jego byli właściciele, później mieliśmy tylko sporadyczny kontakt telefoniczny. Gdy Marcin do mnie zadzwonił że pies jest do oddania, nawet przez sekundę nie pomyślałam że może on trafić do kogoś innego niż ja. (Chyba że faktycznie byłabym kogoś pewna w 100 % ) Nie wiedziała dlaczego nie może już byc z Marcinem i jego rodziną, nie podano mi tak naprawdę żadnego powodu, spodziewałam się najgorszego. Myślałam że jest jakiś podwójne dno w sprawie. Nastawiłam się jak na wojnę a okazało się że trafił do mnie pies o wspaniałym charakterze, rodzinny, spokojny,który świetnie ćwiczy (ma zapał owczarka niemieckiego ), jest otwarty do ludzi, do psów powściągliwy (jak na razie ) Zobaczymy co jeszcze pokaże, to dopiero nasze początki. Co do wyglądu, wiadomo że to kwestia gustu, mnie on się szalenie podoba, bardzo przypomina mi Blitz , tylko w psim wydaniu, ten sam kolor, ta sama wspaniała bujna sierść. Ale jak mówię , kwestia gustu