View Single Post
Old 16-06-2010, 09:24   #11
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bára View Post
Teda tak to mám ještě docela hodný ČV...ona do věcí moc nekouše. Zato šíleně kouše do lidí. Už nevím, jak ji to odnaučit, zkoušela jsem snad všechno. Tedy všechno ne, bít ji a provozovat na ni jiné podobné kruťárny odmítám.

Ale je to blbý, protože je schopná jít na krev. U mě to ještě jde, ale u slabších osob (děda) je to příšerný. Ale je fakt, že i já už toho někdy mám dost, když se mi zavěsí za stehno, že tam mám jelita jak blázen.

Zkoušela jsem (vše občas zabere a často prostě ne): Převést pozornost na hračku, na povely, na pamlsek, chytnout za čumák, seřvat, nevšímat si, odejít...

V kotci zkoušela taky trhání, ale chvíli..nevšímala jsem si toho a ji to přestalo bavit...Možná je to krutý, ale co jí to zkusit jednou neuklidit? Třeba by si příště vylejvání vody rozmyslela..nebo ona v tom mokrým normálně leží?
Kouše každé čévéčko. Pokud z vás necítí skutečnou autoritu a nedáte jí jasně OPRAVDU NE, bude to dělat stále, nebo aspoň hodně dlouho ( v 10 letech už pravděpodobně ne ) Děda je slabý článek smečky a ona to ví. V podobné pozici bývají děti. Bití není řešení, spíš důrazné okřiknutí, chycení za tlamu a zmáčknutí plus hodně naštvaný výraz. "Autorita" se popsat nedá, buduje se stále, v průběhu celé výchovy a u psů v průběhu celého života. Souvisí s veškerým chováním člověka ke psu.

K vylévání vody - nepomůže když jí necháte v mokru. Udělá to opět a bude opět mokrá. Nepříjemné následky svého chování si pes v tomto případě nespojí. V přepravce bude morko a ona bude o to více chtít ven a ničit.

CDaniela jest offline   Reply With Quote