View Single Post
Old 19-06-2010, 21:11   #24
maillevin
Junior Member

maillevin's Avatar

Ja wiem, że jest ryzyko i że nigdy nie da się przewidzieć jaki ostatecznie ten pies będzie. Jeśli trafiłby mi się pies w żaden sposób nie tolerujący wyjazdów czy zostawania no to wtedy zostałaby reorganizacja albo wybłaganie pozwolenia na zabieranie psa do pracy

Zadałam to pytanie bo chciałam wiedzieć czy w ogóle jest możliwe żeby psa tej rasy tego nauczyć, czy jest jakaś szansa chociaż żeby się przyzwyczaił uczony podróży od szczenięcia

Mój pies też miał problemy z samochodem, z radością wskakiwała sama ale jak tylko samochód ruszał zaczynało się ślinienie, wymioty itp. Psica w końcu się przyzwyczaiła i problem zniknął. Trwało to chyba ze 3 lata, może jakby więcej jeździła i na dłuższych dystansach niż 5km raz w tygodniu to przeszłoby szybciej. Jak jeździsz daleko i często to może spróbuj jakichś środków na chorobę lokomocyjną, które u weterynarza na pewno są. Chyba, że Twój pies w ogóle boi się samochodu i podróżowania, wtedy to już nie będzie zwykła choroba lokomocyjna a lęk lokomocyjny.
maillevin jest offline   Reply With Quote