View Single Post
Old 27-06-2010, 21:29   #64
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Janiz: Já myslím, že jsi mi rozuměla, jak ten výraz byl myšlen - ono bylo především absolutně pitomé použití (spíše zneužití) této fotky v této diskuzi (fotka je samozřejmě přesně o tom, o čem jsi psala - zachycuje jeden konkrétní zlomek okamžiku z bonitace daného psa).
Škoda, že mi Daiva doteď neodpověděla, zda fotky, na které jsem odkazovala opravdu zobrazují způsobe odebírání měr na proběhnuvší bonitaci v Litvě...

Jinak k měření psů na stole - no, nevím co napsat, aby ze mě zase nevylítly nějaké nepřiměřené emoce...
Pavel velice dobře vystihl jednu část problému. Další, co mě (z desítek důvodů proti) napadá, tak třeba kdo bude měřit psy s výškou 70 a více cm? Odebírat jejich výšku pomalu v úrovni očí bude fakt super... A co teprve míry na hlavě....
Za další - a co jako, když ten pes odmítne na stůl vyskočit? Bude mít bonitační komise neustále po ruce 2 stěhováky, kteří psy budou na stůl dávat?? A jak se třeba zajistí, aby stůl stál perfektně rovně a nekinklal se nebo nebyl z kopce (viz například placy v Dobříši a v Hořovicích, kde opravdu nelze najít kousíček rovného místa)? Mnohem jednodušší je srovnat dřevěnou desku, na které se měřívá, než stůl na 4 nohách. A tak bych mohla pokračovat...

Ivoše mám ráda, je fajn, je s ním sranda, ale občas tedy taky dokáže vymyslet parádní krávovinu, sorry...

Helenasotis jest offline   Reply With Quote