View Single Post
Old 21-07-2010, 00:21   #6
Salvator
Junior Member

Salvator's Avatar

Bronie myśliwych bo o wiele trudniej dostać się do koła a potem uzyskać pozwolenie na broń niż zostać posiadaczem psa

Poczytaj czym zajmują się koła i dowiedz się ile polowań jest w roku
Quote:
Głównym zadaniem kół łowieckich jest hodowla oraz odpowiednio prowadzona selekcja zwierząt. Myśliwi wiele czasu poświęcają na uprawianie poletka i ze zbiorów przygotowują karmę dla zwierząt na okres zimowy. Sadzą lasy, budują paśniki, paśniki-stodoły, dbają o zbiorniki i cieki wodne, aby zwierzyna miała dostęp do wody
Nie jestem myśliwym tylko biologiem wiec dostrzegam tutaj przede wszystkim zaburzenie piramidy troficznej na której czele staje LIS w Biesach nie ma takiego problemu bo jest wilk i niedźwiedź czyli po ludzku tam jakoś nie ma w ogole potrzeby strzelania do bezpańskich psów bo natura sama reguluje na pomorzu niestety jest inaczej.

Dominuje tu populacja Dzika i Lisa ktora musi byc kontrolowana bo nie ma zadnych drapieżników jakie mogły by to zrobić same . To jest proste i nie podważalne ... Każdy kto gada ze mysliwy to terminator zabijajacy biedne zwierzątka przedstawia po prostu swoja nie wiedzę o tym co ci ludzie robią przez cały rok od zimowego dokarmiania zaczynając na regulacji lisa ktory wpierdzielilby wszystko inne gdyby byl pozostawiony samopas

Prezentujecie jak zawsze postawę skrajną bez konkretnych argumentów ...

Poza tym ja siedząc w lasach całej polski od dziecka czy nawet teraz będąc na odłowach nietoperzy przez 2 tyg w rożnych częściach TPK nie natknolem sie na żadnego krwiożerczego myśliwego co świadczy samo o tym ze w ogole szansa spotkania myśliwego na drodze przypadku jest mała.

Acha żeby jeszcze was rozpalić jaki czlowiek kochający przyrodę i zwierzęta nie mam żalu kiedy widzę rozjechane jenoty lisy szopy pracze norki koty kundle (puszczone samopas) gołębie Bo te gatunki tak popularne i ekspansywne zabijają to co tak kocham i staram sie chronic.

edit nie mieszajcie leśniczych do mysliwch 0_o czesto są mysliwymi ale jednak zakres pracy a hobby to co innego
Salvator jest offline   Reply With Quote