Quote:
Originally Posted by Salvator
Pułapki zywołowne na psy świetnie  no a potem co do schroniska ? chyba już lepsza dla zdziczałych jest eutanazja .... Musimy rozwiązywać nadmiar psów odwołuje sie do przykładu skandynawskiego tam się udało łamy nasza menatalnosc kupowania psa na bazarze wprowadźmy przymus sterylizacji kundli i kotów...
Nie jestem ekspertem ale naprawdę głos psiarzy jest emocjonalny i bez ugruntowanej wiedzy większość tez nie zna żadnego kola łowieckiego ani jego działalności na tyle żeby się wypowiadać o jego działaniach
|
Jak lepsza eutanazja to może wpuśćmy mysliwych do miast?? Niech wystrzelają tam wszystkie wałęsające się zwirzaki!! Z tego co wiem to raczej koła łowieckie i ich członkowie do biednych ludzi nie należą więc co za problem przy leśniczówce postawić ogrodzenie z siatki chociażby leśnej do tego budy z drewna którego w lesie nie brakuje, a i karma sie znajdzie z tego co myśliwi upolują!! To takie najbardziej humanitarne rozwiązanie!! a same pułapki...podejrzewam że wyjdą taniej niż amunicja! a jeśli chodzi o znajomość kół łowieckich to akurat i ogólnie łowiectwa to akurat kończyłem szkołe o tym kierunku!! a co do sterylizacji toooo ...aa lepiej to przemilcze!!! no i prrosze przy mnie nie używać słowa kundel!!