Цитата:
Jakos coraz czesciej trafiaja sie w Polsce tacy "roztrzepani" hodowcy, ktorym jakos "same" dopisuja sie nieistniejace championaty, badania i prawa hodowlane, innym przypadkiem pojawiaja sie u ich psow wyniki bonitacji, ktorych nie bylo, czy tytuly uzytkowosci, ktore nie istniaja...
|
Może i tak, ale ja znowuż nawiążę do tonu wypowiedzi, co już się trafiało. Ludzie różne rzeczy robią, tylko czemu nie mówi się o tym wprost, nie pyta u źródeł? bo z powyższej wypowiedzi wynika trochę przekładając, że gdzieś na świecie pada deszcz, co jest faktem tylko nic nie wnosi. Było już tu (w innych wątkach) pisane o otwartości, szczerości i inne takie cudne rzeczy, więc czemu nie rozmawiać otwartym tekstem? Jak ludzie, tak po prostu. Rozumiem, że można mieć niejasności co do różnych kwestii, ale można pytać nie kpiąc z innych, bo tak odebrałem "pani S." czy "pani A.". Taki ton wypowiedzi nasuwa podobny ton odpowiedzi, co jest błędnym kołem i niczego kompletnie nie wnosi, oprócz tego, że na wystawach psom się dostanie bo będą uczone rzucać się na innych forumowiczów co może wprowadzić zamieszanie w ringu

kurcze, myślę, że nie potrzebna jest forma dyskutowania oparta na niedomówieniach, domysłach i obrażaniu innych w białych rękawiczkach..