View Single Post
stare 09-22-2010, 21:47   #8
Aga B.
Junior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał wolfin Zobacz post
to troche dziwne i ... smieszne no ale niech bedzie.
u nas takie konkursy sa na kazdej wystawe i teras specialne zerknelam co pisza: " pies albo suka i minimum 3 potomkowie ktore sa minimum z 2 roznych miotow".
Możesz wyjaśnić co w tym jest śmiesznego i dziwnego? Bo dla mnie dziwne i (nie)śmieszne jest przeprowadzanie konkurencji o najlepszą hodowlę i sukę hodowlaną w sytuacji gdzie nie ma żadnego innego psa (hodowli) do porównania i "walczy" się z samym sobą o tytuł (???):

III. Cekoslovaku vilksuniu klubine paroda - Vilnius
(Klubowa wystawa psów - Litwa)

Sędzia: Anna Kochan (PL) Termin wystawy: 5/9/2009

Wyniki wystaw:

Autor: wolfin
Lokata:Nazwa psa:Ocena:Tytuły:Psy:Baby:1.Kaukas Girios dvasia wybitnie obiecująca2.Kenro Girios dvasia wybitnie obiecującaSzczeniaki:1.Staugűnas Sidabrinis vilkas wybitnie obiecująca2.Milo Radov dvor obiecującaKlasa pośrednia:1.Larikin Girios dvasia doskonałaCACKlasa otwarta:1.I'Hakoru Girios dvasia doskonałaCAC, Zwycięzca Klubu, Zwycięzca Rasy (BOB), Najlepszy Pies w Rasie2.Waidila Girios dvasia doskonała3.Ivju Inari Girios dvasia doskonałaKlasa championów:1.Gert z Vlčí chaloupky doskonałaCAC

Suki:Baby:1.Kerri Girios dvasia wybitnie obiecującaNajlepsze BabySzczeniaki:1.Sula Sidabrinis vilkas wybitnie obiecującaNajlepsze Szczenię2.Sedula Sidabrinis vilkas wybitnie obiecującaKlasa pośrednia:1.Laudaj Girios dvasia doskonałaCAC, Zwycięzca Klubu, Najlepsza Suka w RasieKlasa otwarta:1.Iarila Girios dvasia doskonałaCAC2.Alpestre Galicyjski Wilk doskonałaKlasa użytkowa:1.Walkiria Girios dvasia doskonałaCACKlasa championów:1.Harmonia Eden severu doskonałaCAC

Najlepsza hodowla:1.Girios dvasia (Rimaityte, Daiva)

Najlepsza suka hodowlana:1.Harmonia Eden severu

Cytat:
Napisał wolfin Zobacz post
chyba nie .. bo w kataloge i na wystawe to ich nie bylo ... a pies z "ulicy" na konkursy nie moze isc. choc ja nie wiem, moze jak mowilam w Polscie sa inne polepszone warunki na to wszystko. U nas takie cos nie przeslo by.
a u nas z kolei nie przeszła by konkurencja hodowlana bez rywalizacji, tzn. muszą być zgłoszone co najmniej dwie hodowle, dwie suki hodowlane i dwa reproduktory.
Aga B. jest offline   Odpowiedź z Cytatem