Sucz odczuwa teraz duży stres.
Nie wiem czy uda się ją na tyle odstresować, żeby przestała wyć. Możecie spróbować- ja diety nie znam i tu nie pomogę ale mogę podpowiedzieć o weterynaryjnych sposobach...
1. karma- RC ma karmę dla psów CALM- do stosowania przy behawioralnych i układowych objawach stresu (wycie to behawioralny objaw). Ale z tego co się orientuję to karma dla małych psów poniżej 15 kg
2. spraye i wtyczki do prądu (jak Air-Wicki) z feromonami uspokajającymi do kupienia w gabinetach weterynaryjnych- znam D.A.P., być może są inne firmy- o skuteczność i cenę pytać lekarzy wet. (nie mam doświadczenia z tymi środkami)
3. dość drastyczny ale bardzo skuteczny sposób- leki uspokajające- w małych ilościach, tylko kiedy suka jest niespokojna (o danej porze dnia)- polecam Sedalin w żelu lub tabletkach. Pies idzie spać na kilka godzin. Najpierw wybiegać, zmęczyć i przed wyjściem z domu dać dawkę żelu do mordki. Działa po kilku minutach- tabletki forte działają kilka godzin (zależy od psa- każdy inaczej reaguje), żel nieco krócej. Dawkowanie, sposób terapii ustala lekarz. Sedalin to przykładowy środek, jest ich więcej- piszę o tym, który znam najlepiej.
4. zatyczki do uszu dla Was i sąsiadów

5. głośna muzyka zagłuszająca wycie