Teď nevím, jestli jsem to nezvorala a neodpověděla na předchozí vzkaz, místo abych napsala nový. Píšu sem prvně a jsem krapet zmatená

)
Budeme si s přítelem v lednu pořizovat ČSV. Jelikož máme maličký byt, kam se stěží vejdeme my dva (i když tam moc nejsme, všechny volné chvíle trávíme na výletech, cestováním, sportováním, proto jsme si taky rozhodli pořídit tohle plemeno) a taky proto, že z něho nechceme mít kůlničku na dříví, je v plánu ubytování psa v kotci v době naší nepřítomnosti, případně i v noci.
Jenomže bydlíme uprostřed města v domě mých rodičů a naši mají obavy, že pokud bude pes venku a bude nějak výt a podobně, bude to rušit sousedy v okolních domech. Začala jsem tedy číst nějaké informace, jak moc je to s tím vytím vážné. Jak tu čtu tuhle debatu, přijde mi, že si na vytí stěžují jen lidi, co mají psa v bytě, ti co je mají venku tu píší, že je to ok. Je mi jasné, že je to zvíře od zvířete, ale napadlo mě, jestli třeba opravdu, pokud bude pes venku, bude víc zvyklý na naší nepřítomnost, nebude takový závislák, mohlo by to tak fungovat? Opravdu má tolik čévéček s tímhle problém, nebo se tu jen zrovna sešli ti, co s tím problém mají a většina z nich snáší samotu dobře?