View Single Post
Old 28-11-2010, 14:22   #25
Dayen
Not so Junior Member

Dayen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marinette View Post
Dorazila jsem domů. Obvolala jsem půlku republiky, protože stav mé fenky se zhoršil docela markantně. Kontaktovali snad všechny Desenského, Volala jsem do Brna, Prahy na veterinární komoru. Prozatím doporučili homeopatika...scháněla jsem je po všech čertech - Plzeň i Praha. Nakonec sehnala...snad jí to udží do Po, kdy má první chemoterapii. Jen mám trochu strach....nepřijde mi, že by měla dostatek vyšetření. Do Prahy jí ale teď vzít nemůžu - asi by to nezvládla. Oči už vůbec neotvírá...má je hodně natehlé, jen leží...nevíte čím jí srazit teplotu, zmírnit otoky na očích....klidně nějaké babské rady....buď jí to pomůže, nebo jí to nepomůže, ale můsím zkusit všechno.

Moc dík za rady....
Dlouho jsem uvažovala co Ti napsat. Už víš něco bližšího o diagnoze? Kde všude má otoky? Tady po netu moc nevyléčíme, ale třeba Ti pomůže, že na to nejsi úplně bez podpory.

Aspoň můžu napsat sama za sebe, co bych dělala. Nedávno jsem se bohužel dostala do podobné situace, kdy jsem měla rozhodnout, zda léčit nebo neléčit, nešlo o ČSV ani o rakovinu, ale bylo to podobné.

- První a nejdůležitější úvaha byla, zda se pes může úplně zotavit. Pokud ne, jaké je nejlepší možné pozastavení nemoci a jaké omezení nemoc psu přinese.
- Pokud to vyléčit nejde, tak kolik psu zbývá času bez léčby a kolik s léčbou.
- Pokud je léčba je pro psa těžká, ale pokud má naději na alespoň několik měsíců navíc, které nebudou znamenat jen to, že mu bude zle a bude jen nemohoucně ležet, pak bych léčila bez dalšího přemýšlení.
- Pokud by ale léčba měla znamenat krátké protažení života, ale bylo by psu jen špatně, dopřála bych mu usnout, aby už nic nebolelo. To je ten poslední, nejtěžší a přitom nejvzácnější dar - mít i sílu ukončit trápení, které nikam nevede. Smrt je vždy smutná, ale někdy vysvobodí.

Nevzdávej se, jen před chemem dobře promysli, co je nejlepší ne pro lidi, ale pro Cherry. Držím jí palce, ať má na ten boj dost sil.
Dayen jest offline   Reply With Quote