Discussion: Jak karać Wilczaka?
Afficher un message
Vieux 02/12/2010, 16h36   #132
maillevin
Junior Member

Par défaut

Citation:
Envoyé par Gaga Voir le message
Ja tu widzę niejaką sprzeczność....
A ja żadnej, może wyraziłam się niejasno ale, dla mnie to oznacza po prostu, że to nie border i trzeba się trochę bardziej wysilić żeby uzyskać naprawdę dobre rezultaty. Pies niezależny nierówna się pies, którego nie da się wyszkolić, przynajmniej dla mnie.

Citation:
Co innego szkolenie przy pomocy klikera, czyli czerpanie z tej metody, a co innego szkolenie klikerowe, ściśle wg reguł.
Ja bym chciała zobaczyć w pełni klikerowego wilczaka, puszczonego luzem na Polach Mokotowskich, w lesie, w dowolnym uczęszczanym przez ludzi i psy, parku.
Kliker to nie elektrody w mózgu :P Psy szkolone innymi metodami też nie zawsze dają się odwołać, ale chyba to wiesz.

Citation:
I przyznam, że sledząc watek nie zauważyłam "krytykowania metody (klikerowej) samej w sobie jako nienadającej się". Będziesz tak dobra i mi wskażesz?
Uogólniłam - kliker jako jedna z metod pozytywnych, które były skrytykowane parę postów wyżej.

Citation:
Zdziwiłabyś się jak wiele wilczaków (co zostało kilkukrotnie napisane!) było szkolonych przy użyciu klikera - skądinąd bardzo przydatnego i precyzyjnego narzędzia, zbiorowy wniosek jednak brzmi: nie da się tylko tak.
Dlaczego miałabym się zdziwić skoro sama napisałam, że są psy tak szkolone i wszyscy żyją. Czy nie da się tylko tak - nie wiem, dlatego na ten temat polemizować będę mam nadzieję za rok lub dwa, jeśli starczy mi cierpliwości
maillevin jest offline   Réponse avec citation