View Single Post
Old 31-12-2010, 13:18   #164
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Fajna szopka noworoczna Zastanawiałam się kiedy ropocznie sie przepychanka, które badania są ważne, a które ważniejsze. Nie sądziłam, że tak szybko!
Ale poważnie: zastanawia mnie jedno, a mianowicie oferowana tajność wyników badań. Skoro wyniki badań uniwersyteckich mają być znane czeskiej komisji hodowlanej, to nieco bez sensu jest zapewniać kogokolwiek o możliwości utajnienia swojego wyniku. Dla mnie bez sensu jest jakakolwiek możliwość ukrywania, w każdym przypadku, bo to furtka do przekrętów. Sorry, ale żaden normalnie myślący, uczciwy człowiek nie będzie ukrywał wyników badań i argumenty o nagonkach itp. są potężnie naciągane, co więcej - są aprobatą dla przekrętów. I dotyczy to każdego rodzaju badań.

Quote:
Dziwne jak dla mnie jest też to, że Labokin wystawia certyfikat tylko psom N/N, czyli pies z DM/N jest bez papierka czyli tak jakby nie był wcale badany albo był na równi z DM/DM.
Na forum jest wklejony PISEMNY wynik badania Eurego, każdy wynik zostaje podany w ten sposób, to jest przesłanie informacji, wszystko jedno czy do właściciela czy gabinetu, który pobierał materiał do badania. Są nagłówki, pieczątki-to nie jest certyfikat raczej? A papierek nadal jest Jeśli się mylę, proszę niech mnie ktoś poprawi. Chodzi mi o to, że być może niepotrzebnie zamartwiacie się o brak "certyfikatu", jakby to miało oznaczać brak jakiejkolwiek informacji o wyniku badania. Tymczasem taka informacja, czarno na białym - jest!

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote