View Single Post
Old 29-08-2005, 12:00   #3
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default Wakacyjne rozstanie z wilczakiem?

Quote:
Originally Posted by Rona
Dwa miesiące temu Jędrek wyjechał za granicę. Psica, która go uwielbia, przez pierwsze 2 tygodnie wyraźnie cierpiała, chodziła osowiała, ożywiała się słysząc jego imię…
Wydawało nam się, że po powrocie będzie wielka, żywiołowa radość, a tu – PRAWIE NIC! Owszem, pomachała średnio entuzjastycznie ogonkiem na powitanie, przyniosła nawet misia, ale teraz traktuje go jak obrażona królewna… nawet nie chce jej się siedzenia ruszyć, gdy ja wola…rano nie poszła go poprosić o spacer - zupełnie niepojęte dla niej zachowanie. Tak jak pisze Dharkwolf –jakby straciła do niego zaufanie....
Czy to typowa reakcja wilczaka na rozstanie? Macie w tej materii jakieś doświadczenia?
To teraz wyrzuc Jedrka z domu na kilka godzin i niech wroci o porze o ktorej zwykl wracac do domu
Nie zartuje! Giga to nie wilczak ale jak wyjezdzam sluzbowo na kilka dni to pierwszy dzien jest meksyk ( suka od 17 lezy pod drzwiami, leci do kazdego przechodnia sprawdzac czy to nie ja) , ale jak mija apogeum to suka obojetnieje, potem wracam i powitanie jest dziwnie chlodnawe. Prawdziwa eksplozja radosci nastepuje gdy nastepnego dnia wracam z pracy...wtedy mam to cudne psie przywitanie

W ubiegly czwartek wyjechalismy z Romkiem na caly dzien- z psami zostala Mloda, gdy wrocilismy ok 21 Cheitan z radosci sklonowal sie do 16 sztuk na raz i strasznie skomlil - ale to bylo tylko opoznione wejscie o kilka godzin,, mysle, ze po 2 miesiacach Tinka mogla uznac, ze Jedrek opuscil Wasze stado, gdy wrocil nagle i niespodziewanie byl to pewnie dla niej jakos szok. Ale gdy sie jej pomoze i nagle przywroci znany rytual ( to wyjscie i powrot) to moze latwiej jej bedzie przyjac do wiadomosci, ze wszystko jest po staremu?
pozdarwiam
Gaga

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote