View Single Post
Old 14-02-2011, 09:47   #8
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Co poniektórych informuję:

nie jest łatwą rzeczą wyprawa do Katowic, kiedy jest się nieco leniwą panią w średnim wieku, przemieszczającą się zaniedbanym 11-letnim Renault Kangoo z 226-tysięcznym przebiegiem i zdychającym silnikiem (na razie mnie nie stać na lepsze autko, mam inne priorytety), 2 dni przed osiemnastką kochanego syna i w obliczu tego, że psie konkursy piękności nie były, nie są i pewnie nie będą moją pasją
Ale się postaram mimo wszystko dotrzeć. Jeśli mi sie nie uda, nie bedzie to kwestia tchórzostwa.
Ekhm… Anula, ja to się lekko dziwię. Domyślam się komu się tłumaczysz, ale skoro już nawiązałaś do wieku, to jako osoba z doświadczeniem życiowym, ustalonym światopoglądem i pozycją życiową, a przede wszystkim traktująca psa jako towarzysza i przyjaciela, a nie przedłużanie czy podbudowywanie nadwątlonego ego, chyba nie musisz specjalne się tłumaczyć, zwłaszcza „zawczasu” ?

To tak, jakbyś się przejmowała burkami, które koczują pod bramą, gdy na posesji jest suka w rui….takie rzeczy się ignoruje!
Cokolwiek by się nie działo na wystawie, a jestem pewna, że towarzysko i Wy i Wasze debiutujące wilczaki będą zachwycone, podlegacie ocenie tylko i wyłącznie sędziego! Znajomi i normalni, przyjaźni, sympatyczni ludzie -zapewniam-będą podpowiadać, dodawać otuchy, pomagać, kibicować i gratulować. Jakiś jeden wyrzutek rodem z moherowych kręgów, z życiowym celem czatowania na czyjeś błędy, nic nie znaczy.
Ja Wam życzę abyście SPOKOJNIE dojechali, potem będzie już tylko fajniej i weselej. Trzymamy kciuki za debiutantów!
I nie dajcie sobie popsuć zabawy

p.s. pozwoliłam sobie na nawiązanie do wieku, z racji przynależności do tej samej grupy

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 14-02-2011 at 09:48. Reason: ps
Gaga jest offline   Reply With Quote