Thread: Kolor wilczaka
View Single Post
Old 24-02-2011, 01:35   #54
Wilczy Duch
Junior Member

Heh... jak widzę nie obyło się bez uszczypliwości pod moim adresem i to tylko dlatego, że ośmieliłem się stanąć w obronie "szarych" CsV, kiedy w tym wątku wielbi się głównie "ryże".

Spieszę donieść, że gdybym chciał SL, czy też jakiegoś innego "amerykańca", to na pewno nie opiekowałbym się teraz Siberianem, lecz zapewne Malamutem... a że bardziej sobie upodobałem "słowiańszczyznę", to i pozwólcie mi dla mojego SH szukać towarzystwa właśnie pośród CsV, czy się to komuś podoba, czy też nie (a że będę się przy tym bardziej skłaniał w kierunku wilczaków mniej rudych, to bynajmniej nie jest równoznaczne z tym, iż tylko jakieś wybielałe psy mi w głowie, bo tak się ciekawie składa, iż szarość jest jedynie jaśniejszym odcieniem czarnego i z a la "albinostwem" nie ma nic wspólnego).

Przy okazji wyjaśnię również, że nigdy przy wyborze konkretnego psa nie sugeruję się wyłącznie jego umaszczeniem, które tak po prawdzie nie jest dla mnie nawet cechą drugo-, a jeśli już to dopiero trzeciorzędną (tak na marginesie, to sam mam sunię po rudawej championce, po której ta odziedziczyła złociste akcenty na łapkach), dlatego też gdybym tylko mógł sobie już teraz pozwolić na wilczaka, to z tutejszych ofert najpewniej zdecydowałbym się na szczeniaka Bragiego z hodowli Braterstwo Wilczaków, któremu z pewnością bliżej jest do "ryżyków", a niżeli "szaraczków".

Last edited by Wilczy Duch; 24-02-2011 at 01:45.
Wilczy Duch jest offline   Reply With Quote