View Single Post
Old 03-11-2003, 19:07   #27
Joanka
Junior Member

Joanka's Avatar

Quote:
Originally Posted by suru
JOanka, 1.caly teren macie osiatkowany czy fragmentami?
2.gdy Halla biega wolno, to caly czas na aktywnym kontakcie z Toba, czy tylko pod nadzorem?
Ad.1. Poza małym fragmentem, gdzie w narozniku stoi budynek gospodarczy cała reszta to siatka (no jeszcze brama wjazdowa i tylna furtka)
Ad.2. Jeśli jest puszczana na terenie posesji to mam na nią oko, ale nie przywołuję jej bez przerwy. Poganiam ją po ogrodzie (głupawka nie jest zła), ale potem to tylko łażę i rzucam okiem gdzie "franca" łazi. Jeśli idziemy na spacer to jest na oku cały czas, bawimy sie wspólnie, ganiamy z Zoyą, ćwiczymy (głownie przychodzenie, chodzenie przy nodze i pokazywanie się wystawowe)

Dziś podjęłyśmy próbę spaceru na głodnego z przypiętą linką. Linkę musiałam zastosować raz, po czym Halunia przychodziła na cichutkie "do mnie" Nie wiem czy większe wrażenie zrobiła pętająca sie linka czy burczenie w brzuchu ( a ja miałam ciasteczka!) w każdym razie pies był do rany przyłóż. Jutro ćwiczymy więc dalej! Jeśli rzeczywiście takie cuda działa linka to Giga masz u nas !!!! Chyba, że mój inteligent wyczaił, że z pętającą się pod nogami linką nie ma większych szans, więc czeka, aż ją odepnę, trabiąc sukces!

Czas pokaże.
Joanka jest offline   Reply With Quote