Nemusíš o mně psát jako o pánovi, Pavle, vždyť nejsi mladší . Nebo jsi snad podřízený?

Ale já tě nechci....
Jeníku, Pavel Hanuška tyhle fajnovosti nikdy nepochopí, on si myslí, že nasadí obojek s baterkou a dvěma hroty, a pes bude fungovat na krabičku u pasu. Nějaké vysvětlování dlouhodobých vlivů, genetických pojmů nebo snad chovatelských záměrů je jen vodou na mlýn jeho cyklických představ o vlastní důležitosti. Českoslovenští vlčáci mají smůlu, že ho, na rozdíl od jiných psů, jejich chovatelé nevypráskali rovnou a dovolili mu prosadit jeho zcestnou teorii v praxi.
On tady Pavel bude plamenně polemizovat a tvrdit nesmysly, protože nenese žádnou zodpovědnost. Reálně za chov ručí chovatelská komise a výbor klubu a ti zcela podlehli tomuto trendu, který umožní negativní DKK ujezdit po Evropě.
Hlavním efektem současného "systému" posuzování je vyšší výdělek vetrinářů. Ne že bych jim to nepřál, ale postihne to lidi, kteří z nějakého důvodu nemohou cestovat po celé Evropě a platit rentgeny německým a polským veterinářům. Ostatně, nevidím jediný důvod, proč by měli o osudu chovu v Čechách a na Moravě rozhodovat Němci a Poláci.
Hlavním záměrem těchto kroků bylo odstranit z chovu takzvané staré struktury, jako jsou Hartl, Jedličkovi, Monika, Petra a já, Petr Malášek, a ostatní, kteří se neztotožňují s Pavlovou filosofií ostrých loktů, manipulací, špehování a podvodů.
Nejde nám přece o lidi, ale o psy, hlavně aby šli naodbyt a dostatečně nás zviditelnili

) A chov? Koho to vlastně zajímá...