Jeníku,
Quote:
Originally Posted by Jenik
�terc je ten, kdo vyučuje na univerzitě DKK a DLK, je to jeden z největ�ích na�ich odborníků.
|
Štercovi nikdo jeho znalosti neupírá. Stejně tak jako Šterc i např. MVDr. Siembieda ve Wroclawi je profesorem na veterinární univerzitě a vyučuje problematiku dědičných chorob pohybového ústrojí.
Jak jsem už napsal, na tom, ja a kdy posuzovat DKK se nejsou schopni dohodnout ani nejlepší světoví odborníci. Takže asi my tohle nejsme schopni vyřešit také.
Quote:
Výsledky jsem přesné. O jeho přesnosti hovoří to, �e i při revizi se prostě nezmýlil a udělal navlas stejný výsledek.
|
To skutečně svědčí o jeho objektivnosti a o tom, že používá stejný systém na všechny. Ale vůbec to nehovoří o tom, zda systém, který používá je ten nejlepší.
Quote:
Najednou budu rázem v�ude nuly, proto�e chovatelům stejně jde o to, abych jejich pes vypadal.
|
To přece nemůžeš myslet vážně. Znáš nějaký takový příklad s obálkou ? Navíc, zatím se neprokázalo, že by byly "samé nuly". A úplně teoreticky, obálku mohu dát i Dr. Štercovi.
Quote:
A s nulama se to pí�e lépe, �těňata se udávají lépe, ne� se s dvojkama, �e?:-)
|
Ano, jistě u velkochovatelů jistě. Mrkni se třeba na mé odchovy. Kryl jsem 3x dvojkovými psy a nikdy jsem problém s nalezením dobrých majitelů pro štěňata neměl.
Quote:
k Mutaře....Psal jsem Ti, �e po konzultaci s odborníky drtivá vět�ina z nich pokus označila za velmi prospě�ný. Tady má� seznam lidí, se kterými jsem se na toto téma bavil.
|
Ty ale stále mluvíš o pokusu. Proti tomu nikdo nic nenamítal a nenamítá. Odpor vznikl až poté, co se zjistilo, že se nejedná o uzavřený pokus mimo populaci ČsV ale o snahu dostat křížence do chovu ČsV.
A mimochodem, paní Tichou znám velice dobře a ona zná velice dobře "pokus Mutara" i jeho pozadí. A mohu Ti říci, že jako uzavřený pokus ho jistě schvaluje ale nikoliv jako "osvěžení krve" ČsV.
Znovu opakuji, pokud bude Ing. Šebková zkoumat přenos DKK mezi kříženci, nikdo se proti tomu stavět nebude. Ale pokud bude bez jakéhokoliv chovného plánu a především vědomí členů Klubu a jeho vedení tyto křížence přimíchávat mezi populaci ČsV, pak narazí na stejný odpor, jako doposud.