View Single Post
Old 20-09-2005, 09:35   #17
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Jenku, nevyskakuj prosim na liviu, ked tu napise nieco pravdive. Je fakt ze som sa uz parkrat zdrzala aj ja, aby som neprispela do fora s horucou hlavou, ale niekedy sa clovek nezdrzi.

Osobne spory tu sice neriesis ty, ale zato ostatni traja diskutujuci ano.

O posudzovani DKK na slovensku osobne vela neviem, takze sa nemozem fundovane zapojit, ale ak mi tu zacnes tvrdit ze vsetci veterinari na SK davaju DKK podla hrubky obalky, tak to sa zacina podobat na osobnu urazku, ak by som bola veterinar tak ma tym teda fakt nastves. Mozno to tak funguje o NO, ale kym neprinesies zoznam veterinarov odobrenych slovenskym klubom (CsV) s konkretnymi menami, ktory z nich kedy a ako nespravne posudil psa, na zaklade coho bolo usudene spravne posudenie psa a kym, tak tvoje argumenty nemaju vahu a podobaju sa skor na puste ohovaranie. Navyse, ak tvrdis, ze je lepsie prisnejsie pozudzovanie, tak to vyzera ze jediny schopny posudzovatel je prave pan doktor Sterc. A to nielen v Cechach ale v celej Europe. Ako inak totiz vysvetlis, ze jedine v populacii psov posudzovanych nim zrazu stupol vyskyt dysplazii nad celoeuropsky normal?

Ohladne problemu Mutara, slovensky klub reagoval negativne na zapisanie steniat do registra a ich posudzovanie v ramci vystavy, pretoze sa jedna o pokus, ktory by mal byt striktne oddeleny od chovu CsV. Lupina je kanadsky vlk, ktory v chove CsV nema co robit, pokial nie je stav populacie natolko zdecimovany ze akykolvek prikrizeny vlk je lepsie ako nic. Zapojenie Armina do chovu, ci uz je to ciste NO, alebo aj krizeny CVckom je nepripustne, dodnes sa borime s vadami a nedostatkami v exterieri, ktore sme zdedili po NO a teraz si ich tam pridame cerstve? Nehovoriac o tom, ze stenata boli zapisane do registra hned po narodeni, hoci pravidla jasne hovoria, ze do registra mozu byt zapisane jedine jedince, ktore jednoznacne vyhovuju standardu. Kde na pardnovych stenatach vidis, ci vyhovuju standardu, prosim ta?

Ohladne tvojho spochybnenia prava slovenskeho klubu na nazor, pripadne na schopnost garantovat plemeno - zlaty moj, pozri sa na talianske odchovy a skus porozmyslat, ci tu nie je kvantita na ukor kvality. Netvrdim, ze mame na Slovensku velky chov. Ale snazime sa, v ramci moznosti, ktore chovatelia na Slovensku maju.

Tiez nemam zaujem sa hadat, ovsem ak na tomto fore vytiahnes problem Mutar alebo DKK, mas celkom peknu istotu ze aspon niekto pride a hadat sa bude. Ak mas teda zaujem so mnou diskutovat na tuto temu, napis mi sukromnu spravu a mozme pokracovat mailmo.
saschia jest offline   Reply With Quote