Discussion: trest nebo pochvala?
Afficher un message
Vieux 29/03/2011, 19h59   #39
Kometa
Junior Member

Par défaut

Na zmiňované stránky psí školy Falco jsem se podívala, zběžně je pročetla a musím říct, že mě to vůbec neoslovilo, spíš naopak... Už jsem přečetla pár knížek lidí, kteří se zabývají výchovou psů, komunikací s nimi a podobně (např. Desenský, Rugaas, Klimešová) a ze všech z nich jsem si něco odnesla jako "dobrý nápad" a něco mi nesedlo, někde víc, někde méně... ono každý člověk je jiný a každý pes je jiný a nikdy nejde uplatnit stejný metr na všechny, každému prostě bude vyhovovat něco jiného. Na těhle stránkách mi ale nesedí většina, když mám být upřímná... nevím, jakým způsobem komunikuje se psy, nějak jsem to tam nenašla, ale nepředpokládám, že by vynalezl ještě něco jiného, než ti ostatní, které jsem jmenovala... Ono psí způsob dorozumívání používáme v komunikaci se psy částečně všichni, jen si to občas ani neuvědomujeme (to je ostatně moc hezky popsáno v knížce Turid Rugaas, kde asi není nic moc objevného, většinu z toho člověk ví, ale spíš ho to "nakopne" si toho víc všímat). Jinak jsem na dotyčných stránkách samozřejmě zapátrala o něčem o ČSV a našla jediný dotaz, který se navíc týkal nějaké zdravotní stránky... takže zdá se, se ČSV nezabývá...
Že ČSV není NO kupodivu vím. To je taky důvod, proč jsem si ho pořídila. Možná to bude znít neuvěřitelně, ale opravdu jsem si čévéčko nepořizovala kvůli vzhledu (když mám být úplně upřímná, tak se mi vzhledově vždycky líbili úplně jiní psi), ale kvůli povaze a "schopnostem". Sháněla jsem psa, který by se k mému životnímu stylu nejvíce hodil a když jsem si utřídila, co chci, vyšel z toho ČSV. Pravda je, že spolu občas trochu zápasíme, občas si nevím rady, občas bych ho nejradši roztrhla v půli... je to možná i tím, že Dingo je nekonečně sebevědomý a v půl vteřině je schopný se navztekat, že se nezná a neví, co dělá, což jsou dvě takové vlastnosti, které nám dost komplikují výchovu, na druhou stranu je v mnoha ohledech naprosto úžasný, že bych to v životě nečekala... Kdybych si mohla zpátky vybrat jiného z jeho sourozenců, neměnila bych ho
Kometa jest offline   Réponse avec citation