To ja dodam, ze z racji niedogodnosci geograficznych sa organizowane badania wyjazdowe. Dr Jacek Garncarz przyjezdza w dowolnie umowione miejsce, gdzie skrzyknie sie kilka ( chyba minimum 10) psow na takie badania. Dodatkowo moze przyjechac z zona- dr Magda Garncarz - kardiologiem. I za jednym zamachem, dysponujac kwota ok 200 zl oraz zapewniajac jakies pomieszczenie na badania ( na okulistyczne musi byc zaciemnione) mozna przebadac psa w te i we w te

Z listy wystawy wiem, ze wielu wlascicieli roznych ras takie badania "w terenie" organizuje a i przy okazji moga miec jakies seminarium na tematy zdrowotne

Temat do przemyslenia na przyszlosc - moze przy okazji jakiegos spotkania? Ja z mlodym, z racji zamieszkania w Wawie i duuuzej sympatii do doktorostwa Garncarz ( z Giga do nich chodzilam) moge oczywiscie sie bryknac na badanko ale poczekam bo i tak okolo wiosny czeka nas rtg stawow a poza tym moze wymyslimy jakies badanko grupowe to co sie bede alienowac?
Jest tylko jedno male "ale": cos mi sie obilo o uszy ze np Czesi maja jakis rejestr przebadanych psow, do ktorego nie wiadomo czy nasi lekarze maja prawo sie wpisywac ( a to jest jakas baza ogolnoswiatowa).