View Single Post
Old 22-05-2011, 22:41   #32
Daniel Demon
Młody wilk

Daniel Demon's Avatar

Quote:
Originally Posted by secki View Post
Utrzymanie wilczaka kosztuje - to oczywista oczywistość

Pytanie numer jeden ile dostaje/znajduje jedzenie w ciągu dnia ?
(wszystkiego - od mrówki znalezionej i zjedzonej na własną rękę po to co dostaje w misce).
Często jest tak, że pies nie je tego co ma w misce bo "najada" się w ciągu dnia dostając z ręki od innych ludzi albo znajduje żarcie na własną rękę.
I to, że gardzi tym co daje mu właściciel wcale nie musi oznaczać, że nie je niczego. (z tego co wiem jednostki napędzające swój organizm tylko i wyłącznie energią z kosmosu występują tylko w programie pani Drzyzgi).

Poza tym wg mnie to, że pies nie je a zachowuje się normalnie W OGÓLE NIE JEST PROBLEMEM, szczególnie, że jedzenie kosztuje ;-P
My nigdy nie mieliśmy problemów z jedzeniem ale stosowaliśmy prostą zasadę - psia miska jest po to, żeby była pusta. Pies dostaje michę, jak nie zje (powiedzmy w ciągu 0.5h) micha znika do następnego dnia o tej samej porze na ten sam "odcinek czasu". W "międzyczasie" pies nie dostaje nic z ręki i najlepiej, żeby nic sobie nie znalazł na własną rękę.
(pomijam tu nagradzanie za pracę celowo, gdyż zakładam,ze nauczenie psa jedzenia jest w danym momencie najważniejszym priorytetem)
Eksperyment powtarzamy do skutku - a jak zdechnie z głodu to znaczy, że kupiliśmy egzemplarz wadliwy z tendencjami samobójczymi

Spróbuje te metodę z zabraniem miski. Dostaje kurze serduszka (1kg) + karma w misce obok lub zmieszaną z serduszkami, ale jak pisałem wcześniej jak znajdzie w gębie chrupke karmy to ją wypluwa jak pestki. Na spacerze nic mi nie zjada. Żadnych mrówek itp Od ręki też nic nie dostaje bez względu na to jakie robi słodkie oczka Wiem, że wilczak kosztuje jednak chciałbym aby choć trochę zjadał karmę. Jest taka karma Wolfsbluft czy jakoś tak. Pamięt ktoś dokładną nazwę tej karmy ? Jakie karmy polecacie dla wilczaka aby jak najmniej grymasił ?
Daniel Demon jest offline   Reply With Quote